Παππάς: Βασικός πυλώνας ανάπτυξης και διαμορφωτής της νέας ψηφιακής εποχής στα Βαλκάνια η Ελλάδα

«Η Ελλάδα καθίσταται βασικός πυλώνας ανάπτυξης και κύριος διαμορφωτής της νέας ψηφιακής εποχής στα Βαλκάνια», τόνισε ο  Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ο οποίος συμμετείχε σήμερα στο πρώτο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, που πραγματοποιήθηκε στα Σκόπια, υπό τους Πρωθυπουργούς Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ.

Στο πλαίσιο του Συμβουλίου, ο Νίκος Παππάς πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τους Υπουργούς της Κοινωνίας της Πληροφορίας και Διοίκησης, Damjan Manchevski, και Επικοινωνιών, Λογοδοσίας και Διαφάνειας, Rober Popovski, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε:

  • Η πορεία υλοποίησης της συμφωνίας μείωσης των τιμών περιαγωγής μεταξύ των δύο χωρών, που υπεγράφη στην πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού ΨΗΠΤΕ στη Βόρεια Μακεδονία.
  • Η διαδικασία ανταλλαγής τεχνογνωσίας για την ψηφιοποίηση του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (πρωτογενής τομέας, κ.ά.).
  • Η συνεργασία των δύο Κυβερνήσεων στον τομέα της Κυβερνοασφάλειας.
  • Η αποτίμηση της -προ ολίγων ημερών- εκδήλωσης των Υπουργείων Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Ελληνικής Δημοκρατίας και Κοινωνίας της Πληροφορίας και Διοίκησης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας για την «Παραπληροφόρηση και τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Ο Νίκος Παππάς, που είχε την ευκαιρία να ενημερώσει -κατά την Ολομέλεια του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας- τους Πρωθυπουργούς Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ, καθώς και τους Υπουργούς των δύο χωρών για τα θέματα που τέθηκαν στη σύσκεψη με τους ομολόγους του, δήλωσε: «Η χώρα μας καθίσταται βασικός πυλώνας ανάπτυξης των Βαλκανίων και κύριος διαμορφωτής της νέας ψηφιακής εποχής για ολόκληρη την περιοχή. Η γέφυρα συνεργασίας και φιλίας που δημιουργήσαμε μεταξύ Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας αναβαθμίζει την καθημερινότητα των λαών μας και συνολικά τις οικονομίες των δύο χωρών».

Τον Υπουργό ΨΗΠΤΕ, Νίκο Παππά, συνόδευσαν στη Βόρεια Μακεδονία ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιος Ράλλης και ο Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργού, Κωνσταντίνος Αγόρης.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here