Παππάς: Το μήνυμα του πρωθυπουργού στο Μακεδονικό έχει καταγραφεί από όλους-Η Ελλάδα δεσμεύεται από τη Συμφωνία των Πρεσπών σε ανώτερο πολιτικό επίπεδο

Για σαφές μήνυμα του πρωθυπουργού στο μακεδονικό που έχει καταγραφεί από όλους και που δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι η Ελλάδα δεσμεύεται στη συμφωνία των Πρεσπών σε ανώτερο πολιτικό επίπεδο, μιλά από τις Βρυξέλλες, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς.

Σε συνέντευξή του στο Κόκκινο, ο κ. Παππάς, υποστήριξε ότι «οι επιλογές πολιτικής έχουν γίνει. Δεν είναι θέμα προσώπων. Άλλωστε, στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής υπήρξε η απόλυτη ταύτιση μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά».

Είπε επίσης ότι η ανάληψη του υπουργείου ΥΠΕΞ από τον πρωθυουργό, θα διασφαλίσει την ομαλή κυβερνητική λειτουργία. Τέλος, χαρακτήρισε εύστοχη τη σημερινή τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Δ. Τζανακόπουλου περί μιας «ακατανόητης» παραίτησης εκ μέρους του Ν. Κοτζιά.

Οσον αφορά το μήνυμα που θέλησε να στείλει ο πρωθυπουργός με τις χθεσινές του δηλώσεις λίγο πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, ο Ν. Παππάς είπε ότι «η κίνηση του πρωθυπουργού ήταν κίνηση τόλμης γιατί ανέλαβε ο ίδιος το χαρτοφυλάκιο με ρητή δέσμευση -η οποία δεν συνηθίζεται- και ειδική αναφορά σε ένα από τα θέματα που αφορούν το υπουργείο Εξωτερικών». Ο Ν. Παππάς χαρακτήρισε φλέγον ζήτημα το Μακεδονικό, συμπληρώνοντας ότι το πόσο σημαντικό είναι αυτό για την κυβέρνηση, έχει καταγραφεί από όλους, ακόμα και από αυτούς που δεν θα ήθελαν λύση του και συγχέουν την αλλαγή στο ΥΠΕΞ με αλλαγή πλεύσης, τόνισε. «Η Ελλάδα δεσμεύεται από τη Συμφωνία των Πρεσπών σε ανώτερο πολιτικό επίπεδο», είπε κλείνοντας το θέμα ο υπουργός ΨΗΠΤΕ.

Μιλώντας για τις ακροδεξιές φωνές που δυναμώνουν στην Ευρώπη, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, ανέφερε ότι «οι δυνάμεις της Δεξιάς και της άκρας Δεξιάς έχουν ένα μειονέκτημα. Δεν μπορούν με τρόπο συνολικό και συνεκτικό να μιλήσουν για την Ευρώπη γιατί έχουν μια εικόνα εαυτού που ανταποκρίνεται μόνο στη χώρα τους. Έτσι, δεν είναι σε θέση να δώσουν λύσεις συνολικά για την Ευρώπη. Οι προοδευτικές δυνάμεις έχουν το ηθικό και ιδεολογικό πλεονέκτημα να μπορούν να μιλήσουν για συλλογικές προοδευτικές λύσεις και πρέπει να βρίσκονται στον αντίποδα της ακροδεξιάς παλινόρθωσης» τόνισε. «Έχουμε ευθύνη να πυκνώσουμε το ευρωπαϊκό μας πρόγραμμα και να δουλέψουμε εντατικά για να υπάρξει ένας πλατύς συνασπισμός όπου αυτές οι προγραμματικές προτάσεις θα γίνουν εφαρμοσμένη πολιτική» συμπλήρωσε κλείνοντας.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here