Ν. Παππάς: Τάξη στο άναρχο και αδιαφανές τηλεοπτικό τοπίο, με ευρεία πολιτική συναίνεση

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ

Έκκληση σε κάθε θεσμικό παράγοντα αλλά και σε όλα τα πολιτικά κόμματα να συνδράμουν με όρους ευρείας πολιτικής συναίνεσης στην επιβολή της τάξης στο άναρχο και αδιαφανές τηλεοπτικό τοπίο, απευθύνει με δήλωσή του ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς.

Η δήλωση έρχεται μία ημέρα μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση  της διάσκεψης των προέδρων της Βουλής με θέμα την σύνθεση του ΕΣΡ και ενώ παράλληλα συνεχίζεται η διαβούλευση για το νομοσχέδιο της αδειοδότησης των καναλιών, στο οποίο οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών τηλεοπτικών μέσων αντιδρούν έντονα.

Δήλωση υπουργού Επικρατείας Ν. Παππά

Η σταθερή μέριμνα της κυβέρνησης είναι η νομική, θεσμική και πολιτική θωράκιση της διαδικασίας αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών.

Το τρέχον τηλεοπτικό καθεστώς δεν είναι το επιθυμητό.

Η αδιαφάνεια, οι εν μία νυκτί αδειοδοτήσεις, οι εκκωφαντικές σιωπές των υπευθύνων, οι διαρκείς σχεδόν σιωπηρές ανανεώσεις αδειών και θητειών, δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχιστούν.

Καλούμε κάθε θεσμικό παράγοντα καθώς και όλα τα πολιτικά κόμματα να συμβάλλουν, ώστε να μπει επιτέλους τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο με όρους ευρείας πολιτικής συναίνεσης.

Αυτό είναι που υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον. Σε καμία περίπτωση δεν το υπηρετεί η διαιώνιση του τρέχοντος καθεστώτος.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here