Παππάς: Σε νέα φάση η ελληνική τηλεόραση μετά τις 5 άδειες-Καθαρό τοπίο, αυστηροί κανόνες και κίνητρα για την ενίσχυση της ελληνικής δημιουργίας

 

«Κλείνει μια περίοδος 30 ετών όπου οι ιδιωτικές τηλεοράσεις λειτουργούσαν χωρίς άδεια. Πλέον η ΕΡΤ δεν έχει τη μοναξιά της μοναδικής τηλεόραση που έχει άδεια», σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων, Ν. Παππάς

«Όλοι οι ‘Έλληνες έχουμε λόγο να είμαστε ευχαριστημένοι. Δεν είδα και κάποια αντίδραση από την αντιπολίτευση που σημαίνει ότι μάλλον μετακινήθηκε από τις αρχικές της θέσεις. Εκ των υστέρων κρίνω ότι θα έπρεπε να είμαστε πιο αποφασιστικοί. Ίσως να τελειώναμε νωρίτερα» είπε διευκρινίζοντας πως κατά τη συγκρότηση του ΕΣΡ «δόθηκαν περισσότερα περιθώρια από όσα χρειάζονταν στο να δοθούν οι ευκαιρίες ώστε η αντιπολίτευση να συμμορφωθεί στις συνταγματικές επιταγές».

Αναφερόμενος στην επόμενη ημέρα για τα κανάλια και ειδικότερα στα εργασιακά είπε ότι ο νόμος ο οποίος έχει υποστεί κριτική, ωστόσο διαθέτει πάρα πολύ αυστηρά κριτήρια και προϋποθέσεις ως προς τον ελάχιστο αριθμό εργαζομένων ανά κανάλι. «Θα υπάρξει εγρήγορση από όλους, ώστε η ρήτρα των 400 εργαζομένων να διασφαλίζεται» είπε.

Ο κ. Παπάς σημείωσε παράλληλα πως βρίσκεται σε εξέλιξη πρόγραμμα επιδότησης τηλεοπτικών παραγωγών μέσω του ΕΚΟΜΕ. «Η ελληνική τηλεόραση περνάει σε νέα φάση. Καθαρό τοπίο, αυστηροί κανόνες και κίνητρα για την ενίσχυση της ελληνικής δημιουργίας», τόνισε.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ΜΕΓΚΑ είπε πως «υπάρχει επιχειρηματική επιλογή να μην μπει στη διαδικασία αδειοδότησης, υπάρχει η διαδικασία στο ΣτΕ αναμένουμε.» υπογραμμίζοντας πως «η Ελλάδα έχει το πιο αυστηρό πλαίσιο για την προστασία των θέσεων απασχόλησης.»

Ερωτηθείς για την πορεία της ΕΡΤ στη νέα εποχή είπε ότι δυστυχώς εργαλοιοποιείται στην πολιτική αντιπαράθεση, ωστόσο έχει αποδείξει ότι «μόνο αυτή έχει τη δυνατότητα να κάνει πρώτη βήματα σε σχέση με τις νέες τεχνολογίες. Πρώτη ανέπτυξε την υβριδική τηλεόραση, έχει αναπτύξει τις διαδικτυακές της υπηρεσίες και θα τις αναπτύξει ακόμα περισσότερο.»

Κάποιοι ενοχλούνται από τη δυναμική παρουσία της ΕΡΤ, πρόσθεσε ο Ν. Παππάς, ο οποίος σημείωσε ότι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι από το ανταποδοτικό τέλος για την ΕΡΤ επιστρέφει στον κρατικό προϋπολογισμό, ως μνημονιακή υποχρέωση. «Αυτήν τη στιγμή δημιουργείται περιθώριο και θα επανέλθει στον κόσμο με πάρα πολύ καλό και ποιοτικό προϊόν», είπε για να προσθέσει: «Ποτέ δεν θα πω ότι είμαι ικανοποιημένος, ποτέ, ακόμη κι αν η ΕΡΤ μεγαλουργεί κι ενθουσιάζει. Θα αποζητάμε πάντα το καλύτερο».

Αναφερόμενος στην ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, ο Ν. Παππάς είπε ότι θα γίνουν τον Σεπτέμβρη του 2019, ενώ για την περικοπή ή όχι των συντάξεων, σημείωσε ότι καταληκτική ημερομηνία για το θέμα είναι η κατάθεση του Προϋπολογισμού, όπου θα φανεί τι έχει πετύχει η διαπραγμάτευση. «Όπως φαίνεται αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει ανάγκη να γίνει η περικοπή των συντάξεων. Προέκυψε από τις εμμονές του ΔΝΤ είναι δύσκολο μέτρο και γι’ αυτό δίνουμε αγώνα να μην χρειασθεί να εφαρμοσθεί.»

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here