Παππάς σε Λειψούς, Αρκιούς, Αγαθονήσι για δωρεάν Ιντερνετ

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς και ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός βρέθηκαν στους Λειψούς, του Αρκιούς και το Αγαθονήσι στο πλαίσιο της δράσης «Παροχή Δωρεάν Κινητής Ευρυζωνικής Σύνδεσης στους μονίμους κατοίκους των απομακρυσμένων νησιών της Ελλάδας». Πρόκειται για δράση του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ που αφορά στην παροχή δημόσιας επιχορήγησης στους μόνιμους κατοίκους των απομακρυσμένων νησιών για την απόκτηση ή διατήρηση κινητής (mobile) ή δορυφορικής ευρυζωνικής σύνδεσης στο διαδίκτυο. Ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων νοικοκυριών εκτιμάται σε 15.000.

Στο νησί των Λειψών ο Νίκος Παππάς επισκέφθηκε σπίτια όπου η δράση έχει ήδη υλοποιηθεί και μαζί με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριο Σαντορινιό και τον Δήμαρχο Φώτη Μάγγο μίλησε με κατοίκους των Λειψών, τόσο για την δράση ευρυζωνικής σύνδεσης, όσο και για ευρύτερα θέματα νησιωτικής πολιτικής. Στους Λειψούς η δράση «Παροχή Δωρεάν Κινητής Ευρυζωνικής Σύνδεσης» αφορά συνολικά σε περίπου 395 νοικοκυριά και 750 κατοίκους.

Στους Αρκιούς, νησί με 44 μόνιμους κατοίκους και 22 εκτιμώμενα δικαιούχα νοικοκυριά, την αποστολή υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Πάτμου Γρηγόρης Στόϊκος. Η δωρεάν ευρυζωνική σύνδεση στα πλαίσια της δράσης χορηγείται συνολικά για δύο έτη. Ο εκτιμώμενος προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται στο ποσό των τριών εκατομμυρίων πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ (3.500.000 €). Η χρηματοδότηση της δράσης θα προέλθει από το αποθεματικό της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Στο Αγαθονήσι νησί με 185 μόνιμους κατοίκους και εκτιμώμενο αριθμό 93 δικαιούχων νοικοκυριών, την αποστολή υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Αγαθονησίου Κωνσταντίνος Κόττορος. Ο Υπουργός ΨΗΠΤΕ Νίκος Παππάς και ο Υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός συναντήθηκαν με μόνιμους κατοίκους και συζήτησαν για θέματα της καθημερινότητας στο Αγαθονήσι.

Ο Υπουργός ΨΗΠΤΕ Νίκος Παππάς δήλωσε: «Φέρνουμε το Αύριο, Σήμερα για όλους. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό να επισκεπτόμαστε μέρη της ελληνικής Επικράτειας μετά την υλοποίηση δράσεων που αναβαθμίζουν την καθημερινότητα των κατοίκων τους. Στόχος αυτής της δράσης είναι η ενίσχυση της νησιωτικότητας, η στήριξη των μόνιμων κατοίκων που ζουν και δραστηριοποιούνται στα νησιά της παραμεθορίου, η ταχεία εξοικείωση των δικαιούχων πολιτών με τις σύγχρονες ευρυζωνικές υπηρεσίες και τεχνολογίες έτσι ώστε καμία Ελληνίδα και κανένας Έλληνας να μην μείνει πίσω όσο μακριά από το κέντρο και αν κατοικεί».

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός στάθηκε στο γεγονός ότι «η νησιωτική Ελλάδα είναι στις βασικές προτεραιότητες αυτής της κυβέρνησης». Παράλληλα, δήλωσε ότι: «Δεν υποσχόμαστε πολλά για να υλοποιούμε λίγα. Υποσχόμαστε δράσεις που μπορούν να γίνουν και τις υλοποιούμε. Βήμα βήμα κάνουμε τη νησιωτική Ελλάδα καλύτερη. Πέραν της δράσης για παροχή δωρεάν κινητής ευρυζωνικής σύνδεσης θα ακολουθήσουν και άλλες εξαιρετικά σημαντικές για τη νησιωτική Ελλάδα δράσεις και έργα που θα αφορούν σε θέματα περιβαλλοντικά, υδατικής αυτονομίας μέσω αφαλατώσεων αλλά και ισοδύναμα μετακινήσεων».

Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Βασίλης Μαγκλάρας δήλωσε για την δράση: «Είμαστε πολύ περήφανοι που εμπνευστήκαμε, σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε άλλη μια κοινωνική δράση με πολύ σημαντικό αντίκτυπο, τους κατοίκους των απομακρυσμένων νησιών της χώρας μας. Οι Τηλεπικοινωνίες σήμερα είναι ένα κοινωνικό αγαθό και η Πολιτεία θα πρέπει να φροντίσει ώστε όλοι οι πολίτες να έχουν πρόσβαση».

Το ταξίδι του Υπουργού ΨΗΠΤΕ Νίκου Παππά σε Λειψούς, Αρκιούς και Αγαθονήσι συνόδευσαν οι: Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, Διευθυντής Πολιτικού γραφείου ΨΗΠΤΕ Παναγιώτης Σκούτας, Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Βασίλης Μαγκλάρας και Βουλευτής Δωδεκανήσου Ηλίας Καματερός.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here