Παππάς προς ΕΣΡ: Ολα είναι έτοιμα για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών-Δεν υπάρχουν άλλες δικαιολογίες-Ξεκινήστε

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

«Τα πάντα είναι έτοιμα και στη θέση τους για να διεξαχθεί ο διαγωνισμός για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών, ξεκινήστε».  Αυτό ήταν το σαφές και αυστηρό μήνυμα ποτ έστειλε προς τα μέλη του ΕΣΡ ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς από τη Βουλή, ρονίζοντας  ότι «δεν μπορούν να υπάρχουν πια δικαιολογίες» για άλλες καθυστερήσεις.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρολιάκου που έκανε λόγο για σημαντικές καθυστερήσεις με ευθύνη του ΕΣΡ για τον διαγωνισμό αδειοδότησης τηλεοπτικών αδειών, ο υπουργός προειδοποίησε τα μέλη του ΕΣΡ ότι αν δεν τηρούν τα καθήκοντά τους, τους νόμους και το σύνταγμα, θα έχουν τις σχετικές πειθαρχικές, αστικές και ποινικές ευθύνες.

 Επεσήμανε παράλληλα ότι από πλευράς υπουργείου έχουν παραδοθεί στα μέλη του, τόσο η υλικοτεχνική υποδομή και το προσωπικό όσο και η σχετική μελέτη του οικονομικού πανεπιστημίου για την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας.

«Πρώτιστο καθήκον μας είναι η τήρηση του συντάγματος» υπογράμμισε ο κ. Παππάς, ενώ χαρακτήρισε ακατανόητη την απόφαση του ΣτΕ να μην επικυρώσει τον διαγωνισμό. Ωστόσο, όπως είπε, «είχε και δύο εκπλήξεις για αυτούς που παρανομούν: Πρώτον, επαναλαμβάνει ότι το καθεστώς άνευ άδειας αντίκειται στο Σύνταγμα και δεύτερον, ότι η προηγούμενη σύνθεση του ΕΣΡ δεν ήταν νόμιμη».

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής κάλεσε παράλληλα το ΕΣΡ «να λάβει τα μέτρα του και να ανταποκριθεί στις ευθύνες του» σε ό,τι αφορά «την τηλεοπτική μετάδοση από τον ΣΚΑΪ δύο προγραμμάτων, από δύο διαφορετικές συχνότητες». Νωρίτερα, ο κ. Σκουρολιάκος έθεσε το ερώτημα αν είναι σύννομη η ενέργεια του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, να μεταδίδει, όπως είπε, «δύο διαφορετικά προγράμματα, από δύο διαφορετικές συχνότητες» αλλά και «αν ήταν σε γνώση του ΕΣΡ μια τέτοια δράση που μπορεί να αλλάζει μαγικά και να εκπέμπει απ΄ όπου θέλει».

«Περιμένουμε και εμείς, το ΕΣΡ να λάβει τα μέτρα του και να ανταποκριθεί στις ευθύνες του για την τήρηση της κείμενης νομοθεσίας» απάντησε ο υπουργός, προσθέτοντας όριο ίδιος τηλεοπτικός σταθμός είχε «κλέψει εκκλησία, μεταδίδοντας τον Δεκαπενταύγουστο τη λειτουργία για τον εορτασμό της Παναγίας από τη συχνότητα της ΕΡΤ».

ΑΠΕ
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here