Παππάς: Πάνω από 150 βουλευτές θα στηρίξουν την κυβέρνηση και την Συμφωνία των Πρεσπών

Για τη στάση του Πάνου Καμμένου και τη Συμφωνία των Πρεσπών μίλησε μεταξύ άλλων ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, Νίκος Παππάς μιλώντας στον ραδιοσταθμό 247 λέγοντας ότι όταν τελειώσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες στη γείτονα χώρα, τότε αναλογεί στην Ελλάδα να κυρώσει τη συμφωνία.

«Την ακριβή στιγμή θα την αποφασίσει ο πρωθυπουργός» ανέφερε για να προσθέσει πως το γεγονός ότι ο Π. Καμμένος έχει πει στο υπουργικό συμβούλιο ότι θα συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση απορρίπτοντας μια πρόταση μομφής από τη ΝΔ, «κλείνει οποιαδήποτε συζήτηση για πολιτικές εξελίξεις», προσθέτοντας ότι κάτι τέτοιο έχει συμβεί και σε άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις (σ.σ. στήριξη και ανοχή στο κυβερνητικό πρόγραμμα). Υπογράμμισε, επίσης, ότι «εμείς έχουμε τη δυνατότητα και τη Συμφωνία των Πρεσπών να περάσουμε με πλειοψηφία μεγαλύτερη από αυτή που απαρτίζει την κυβερνητική πλειοψηφία και πάνω από 150 βουλευτές να στηρίξουν την κυβέρνηση» σημειώνοντας ωστόσο ότι πρόκειται «για μια ιστορική συμφωνία που θα προϋπέθετε πλειοψηφία στη Βουλή».

Για τη στάση που αναμένεται να κρατήσει το Ποτάμι, εκτίμησε ότι έχει γίνει καθαρό -και από τα στελέχη και από τον πρόεδρο του κόμματος- ότι «θα κρατήσουν μια στάση αρχής. Έχουν τοποθετηθεί θετικά για τη Συμφωνία και δεν θα ανταλλάξουν αυτή τους τη θέση με μια θέση στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας».

Για τις δηλώσεις Μαλέλη

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Σταμάτη Μαλέλη περί μη συνεργασίας με μια κυβέρνηση Μητσοτάκη ο Νίκος Παππάς είπε ότι «καλωσορίζουμε κάθε άποψη που αναδεικνύει τον όλεθρο ενός προγράμματος κομμένου και ραμμένου στα σχέδια του ΔΝΤ».

Χαρακτήρισε θετικό το γεγονός, στελέχη του προοδευτικού φάσματος «να αντιλαμβάνονται αυτόν τον κίνδυνο για την κοινωνία, η οποία έχει μεγάλες πληγές από τα προγράμματα ΔΝΤ» υπογραμμίζοντας ότι η χώρα «χρειάζεται σταθερή και μακροχρόνια αριστερή διακυβέρνηση».

«Συμφωνώ απόλυτα ότι το πρόγραμμα Μητσοτάκη είναι ολέθριο για τη χώρα και την κοινωνία. Εδώ υπάρχει μια ανάκαμψη συνολικά, και της οικονομίας και της κοινωνίας και μια οπισθοδρόμηση πολιτική δεν μπορεί να παράξει αποτελέσματα. Αυτό αποτυπώνεται και σε δηλώσεις στελεχών, και πυκνώνει μια τάση για συνέχιση της προοδευτικής διακυβέρνησης» συμπλήρωσε.

Για τις δημοσκοπήσεις

Μιλώντας για τις δημοσκοπήσεις, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι «έχουν μάθει να χάνουν στις εκλογές» λέγοντας ότι ακόμα οφείλουν εξηγήσεις γιατί δεν μπόρεσαν ούτε το 2012, ούτε το 2015 να εντοπίσουν τη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «όλοι συμφωνούν ότι η ψαλίδα μειώνεται δραματικά».

Για μια πιθανή συνεργασία με το ΚΙΝΑΛ

Για μια ενδεχόμενη συνεργασία με το ΚΙΝΑΛ και γενικότερα τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σε αυτό, ο Νίκος Παππάς ανέφερε ότι «τα διλήμματα είναι πραγματικά», ενώ στην ερώτηση για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει στον διεμβολισμό του ΚΙΝΑΛ, απάντησε: «Εμείς δεν υπάρχει περίπτωση να μπούμε σε τέτοιου τύπου διαδικασίες. Εμείς λέμε καθαρά το πρόγραμμά μας για την επόμενη μέρα και εργαζόμαστε για να διευρύνουμε το πολιτικό φάσμα στήριξης μιας δίκαιης ανάπτυξης. Τα άλλα κόμματα είναι απολύτως αδύνατο να διαφύγουν των ιστορικών, θεμελιωδών ερωτημάτων που ανακύπτουν. Στην Ελλάδα θα έχουμε Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας ή δεν θα έχουμε; Δοκιμάστηκαν και οι δύο συνταγές: αυτή που εκτίναξε την ανεργία και αυτή της σταθεροποίησης που μείωσε την ανεργία…» σημείωσε. Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ ανέφερε ότι υπάρχει ζήτημα αμοιβών και δεν είναι ιδεοληψία της αριστεράς η ανάγκη αύξησης του κατώτατου μισθού, τη στιγμή που ο κ. Μητσοτάκης μιλά για απολύσεις κλπ. «Ο λαός έχει βγάλει τα συμπεράσματά του και θα συνεχίσει να στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε κλείνοντας το θέμα.

Για τη βόμβα στο Κολωνάκι

Τέλος, καλούμενος να σχολιάσει τη βομβιστική επίθεση στο Κολωνάκι, είπε ότι «η ανοχή στη βία είναι απολύτως μηδενική», σημειώνοντας ότι «τα περιστατικά βίας έχουν μειωθεί». Επίσης, κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να ζητήσει ξανά τα επίσημα στοιχεία. «Τα περιστατικά βίας οφείλουμε όλοι να τα απομονώνουμε και να μην τα εργαλειοποιούμε στην πολιτική αντιπαράθεση, γιατί το να τα φέρνουμε στο κέντρο δεν βοηθά στην πολιτική τους απομόνωση και καταδίκη» συνέχισε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, χαρακτηρίζοντας «χυδαίες αναφορές» τα περί διασύνδεσης του ΣΥΡΙΖΑ με τον Ρουβίκωνα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here