Παππάς: Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφραστής της μεγάλης πλειοψηφίας των προοδευτικών πολιτών-Θα εγγυηθεί μια αριστερή προοδευτική μακροχρόνια διακυβέρνηση

«Δεν φοβόμαστε τον λαό, δεν θεωρούμε ότι θα μολυνθούμε από το μπόλιασμα νέων δυνάμεων» ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Νότιου Τομέα Β΄ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελέσει το μαζικότερο κόμμα του προοδευτικού χώρου. Ένα κόμμα που θα μπορεί να εγγυηθεί στο μέλλον μια αριστερή προοδευτική μακροχρόνια διακυβέρνηση» αναφέρει χαρακτηριστικά με συνέντευξή του στο News 24/7.

«Αυτό είναι το δικό μας χρέος και το χρέος όσων έχουν ηγετικές θέσεις. Ο ρόλος των ηγετικών στελεχών και οργάνων είναι στην προκειμένη περίπτωση να σχεδιάσουμε έναν οδικό χάρτη ο οποίος θα οδηγήσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Όχι να επισημαίνουμε κινδύνους. Να σχεδιάζουμε λύσεις. Έχουμε αργήσει 7 χρόνια».

Σε ερώτηση για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα αλλάξει και όνομα, απαντά: «Δεν θεωρώ αυτό το θέμα κρίσιμο. ΣΥΡΙΖΑ λεγόμασταν και όταν συγκροτηθήκαμε το 2004, ΣΥΡΙΖΑ και το 2009 όταν πήραμε 4,6% στις εθνικές εκλογές, ΣΥΡΙΖΑ και στις τελευταίες τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις, στις οποίες μας στήριξαν από 1,5 ως 2,2 εκατ. πολίτες. Πρόκειται για θέμα δευτερεύουσας σημασίας». Ενδιαφέρον έχει και η απάντησή του για το αν πρέπει να υπάρχουν τάσεις στο κόμμα: «Τάσεις έχει νόημα να υπάρχουν εάν ανταποκρίνονται σε διαφορετικές προσεγγίσεις στα ερωτήματα που αφορούν το παρόν και το μέλλον της παράταξης. Αλλιώς είναι κληρονομημένες από το παρελθόν ομαδοποιήσεις, όσα ονόματα και αν αλλάξουν».

Ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι είναι προφανώς νωρίς να κάνει κάποιος μια εκτίμηση για το αν η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία, ενώ για την αντιπολιτευτική τακτική του κόμματός του αναφέρει: «Το 31,5% των πολιτών ζήτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει μαχητική, προγραμματική και κοινωνική αντιπολίτευση. Εντός και εκτός κοινοβουλίου. Στους δρόμους θα συναντήσουμε τα κινήματα και θα αποτελέσουμε τον καταλύτη συντονισμού των προοδευτικών δυνάμεων απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Όσον αφορά στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο ΚΙΝΑΛ και τη Φώφη Γεννηματά επισημαίνει: «Ως σήμερα το ΚΙΝΑΛ συντασσόταν με όσους ήθελαν τη «στρατηγική ήττα» της Αριστεράς. Ο λαός απέρριψε αυτή την προοπτική, ζητώντας τη δημιουργία μιας μεγάλης αριστερής προοδευτικής παράταξης. Εμείς είμαστε εδώ για να συζητήσουμε με όσους αντιλαμβάνονται τις ανάγκες της νέας εποχής».

Τέλος, ο Ν. Παππάς αναφέρει για την υπόθεση Πολάκη πως ο χειρισμός που επιφύλαξε η Νέα Δημοκρατία δείχνει πολιτικό ρεβανσισμό, ενώ σημειώνει με νόημα: «Με τον Παύλο συζητήσαμε αναλυτικά. Η συζήτηση της 31ης Ιουλίου στη Βουλή θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Εκείνοι που έσπευσαν να πάρουν εκδίκηση από την αλήθεια θα μετανιώσουν».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here