Ν. Παππάς: Κάνουμε εσωτερικό δανεισμό, δεν περικόπτουμε συντάξεις

PRESSROOM

Φωτο: Ευρωκίνηση

Παρέμβαση στα ανοικτά και κρίσιμα ζητήματα της δέσμευσης των αποθεματικών των ΟΤΑ με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου(ΠΝΠ) και των προβλημάτων στην διαπραγμάτευση με τους εταίρους, αναφέρθηκε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, μιλώντας στην επιτροπή της Βουλής που συζητούσε το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ.

Ο κ. Παππάς προσπαθώντας να απαντήσει στις ποικίλες και έντονες επικρίσεις που δέχεται η συγκεκριμένη επιλογή της κυβέρνησης, τόνισε πως «η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου προφανώς δεν είναι μια εύκολη επιλογή. Δεν προκύπτει, όμως, η διάλυση των νοσοκομείων και των περιφερειών. Δεν πρόκειται περί αυτού. Πρόκειται περί εσωτερικού δανεισμού».

Οσον αφορά τις συνεχιζόμενες δύσκολες διαπραγματεύσεις, επεσήμανε ότι οι εταίροι βάζουν στο τραπέζι αιτήματα που δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτά από την κυβέρνηση, γιατί είναι οι κόκκινες γραμμές που έχει βάλει. Ωστόσο, δήλωσε ότι η κυβέρνηση αναζητά και θα πετύχει λύση, όχι, όμως, μία οποιαδήποτε λύση. Κάλεσε μάλιστα τα πολιτικά κόμματα να πάρουν θέση εάν η κυβέρνηση, δηλαδή, πρέπει να δεχθεί τις αυξήσεις ΦΠΑ στα νησιά ή τις περικοπές των συντάξεων.

                                    Το ασφαλιστικό στο τραπέζι

Ο κ. Παππάς μίλησε επίσης για τις πιέσεις που ασκούν οι εταίροι στο ασφαλιστικό «Μας λένε περικόψτε’. Λύνει κάποιο πρόβλημα; Ξέρουμε ότι έχουμε πολύ σοβαρό πρόβλημα στο ασφαλιστικό. Έχουμε τσακισμένα αποθεματικά, έχουμε τεράστια ανεργία, έχουμε αρνητικό δημογραφικό προφίλ ως χώρα. Τι από αυτά τα προβλήματα θα έλυνε μία περικοπή; Κανένα. Άρα, λοιπόν, η κυβέρνηση θα συμβάλει να αναβαθμιστεί ο πολιτικός διάλογος και να επικεντρωθεί στα πραγματικά ζητήματα της πολιτικής», υπογράμμισε.

Ο υπουργός Επικρατείας ξεκαθάρισε πως η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να απαντήσει στα αμείλικτα διλήμματα με συνέχιση των πολιτικών ύφεσης που αποδοκίμασε ο ελληνικός λαός  και ζήτησε απ όλες τις πολιτικές δυνάμεις να τοποθετηθούν  στη νέα αυτή ιστορική φάση, καθώς όπως είπε, παρά το εκλογικό αποτέλεσμα φαίνεται ότι υπάρχουν ακόμη ορισμένοι νοσταλγοί του μνημονίου.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here