Παππάς: Η κυβέρνηση κρατικοποιεί τις δαπάνες του κ. Μαρινάκη-Ρεσιτάλ αδιαφάνειας και ασυδοσίας στο νέο «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο

Νομοσχέδιο που το διαπερνά σε όλες τις διατάξεις του φιλοσοφία σπατάλης, αδιαφάνειας και ασυδοσίας χαρακτήρισε μιλώντας Στο Κόκκινο ο τομεάρχης Οικονομίας και Επενδύσεων, καθώς και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς το «αναπτυξιακό», κατατεθέν από τον Άδωνι Γεωργιάδη και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Παππάς το χαρακτήρισε νομοσχέδιο σπατάλης επειδή ενισχύονται κλάδοι που έχουν αμφίβολο πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα για την ελληνική οικονομία περιλαμβάνει φωτογραφικές διατάξεις που αφορούν «φίλους», εκδότες ή όχι, της ΝΔ.

Η αδιαφάνεια τεκμαίρεται κατά τον κ. Παππά από το γεγονός ότι εισάγονται διαδικασίες με τις οποίες τις αδειοδοτήσεις επιχειρήσεων μπορεί να τις υπογράφει ο ίδιος ο υπουργός (σ.σ. εννοεί τον κ. Γεωργιάδη). Η ασυδοσία έγκειται στο ότι κάνει κανόνα τις παρεκκλίσεις από την περιβαλλοντική νομοθεσία, ενώ επιπλέον καταστρατηγεί την εργασιακή νομοθεσία.

O βουλευτής εξήγησε ότι ακριβώς αυτά τα συστατικά είναι που οδήγησαν στη μεγάλη οικονομική κρίση. Δηλαδή η κατασπατάληση των δημοσίων πόρων σε οικονομικές δραστηριότητες δραστηριότητες που δεν αυξάνουν τη συνολική παραγωγικότητα της οικονομίας. Η πλήρης αδιαφάνεια στο καθεστώς των μέσων ενημέρωσης. Είναι εντυπωσιακό ότι εισήχθη διάταξη που καταργεί οποιαδήποτε υποχρέωση ονομαστικοποίησης των μετοχών των ΜΜΕ και υποβολής «πόθεν έσχες» από τους ιδιοκτήτες τους.

Μπροστά στη διάταξη που εισάγουν ακόμη και ο νόμος Βενιζέλου έβαζε κάποια όρια στη διαπλοκή. Ο νόμος που αδειοδότησε τα τηλεοπτικά κανάλια περιελάμβανε πολύ αυστηρή νομοθεσία. Καταργούνται όλες αυτές οι διατάξεις του νόμου Βενιζέλου και του νόμου Ρέππα.

Αντί για την ολιστική πολιτική ανάπτυξης που εισήγαγε το δικό μας νομοθετικό πλαίσιο, τόνισε ο κ. Παππάς, εισάγεται το άθροισμα των εξυπηρετήσεων το οποίο αποτυπώνει τι σημαίνει Δεξιά και ένα κόμμα των κολλητών και των ευνοημένων.

NOVA και ΕΡΤ

Μαθαίνουμε, επισήμανε ο βουλευτής, ότι οι τράπεζες αποφάσισαν να δώσουν τη NOVA στον κ. Μαρινάκη. Είχαμε προτείνει εξαγορά από την ΕΡΤ, μας έκανα επιθέσεις για κρατισμό, Σοβιετία κτλ. Τώρα δίνουν τη δορυφορική πλατφόρμα την εταιρία από την οποία εξαρτώνται κατά 80 με 90% τα έσοδα των ΠΑΕ στον ιδιοκτήτη μιας άλλης ΠΑΕ στον κ. Μαρινάκη. Και ταυτόχρονα έχουμε την ένταξη στα κίνητρα του «αναπτυξιακού» της δορυφορικής τηλεόρασης και της διανομής Τύπου.

«Προφανώς με την κρατικοποίηση δεν διαφωνεί η Νέα Δημοκρατία μιας και με το σύνολο αυτών των ρυθμίσεων η Νέα Δημοκρατία κρατικοποιεί τις δαπάνες του κ. Μαρινάκη!» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς.

Έχουμε ένα νομοσχέδιο παρόλο που φαίνεται το σύνολο των κομματιών ενός ασύνδετου παζλ έχει μια λεπτή γραμμή που συνδέει όλες τις διατάξεις και αυτή η λεπτή γραμμή είναι η ιδέα ότι δηλαδή η πολιτεία πρέπει απλώς να πάρει την πόζα της εξυπηρέτησης των ιδιωτικών συμφερόντων επισήμανε ο βουλευτής.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here