Παππάς για την ταινία Γαβρά: Ο οίστρος του μιντιακού συστήματος Μητσοτάκη-Μαρινάκη για αντιπερισπασμό στα γαλαζοπράσινα σκάνδαλα οδηγεί σε κωμικά δημοσιεύματα

«Ο οίστρος του μιντιακού συστήματος Μητσοτάκη-Μαρινάκη να δημιουργήσει έναν ακόμη αντιπερισπασμό στα “γαλαζοπράσινα” σκάνδαλα, οδηγεί σε νέα σπασμωδικά και κωμικά δημοσιεύματα», τονίζει ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, με αφορμή δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου, σχετικά με τη υπαγωγή κινηματογραφικής ταινίας του Κώστα Γαβρά στις προβλέψεις του Νόμου για την ενίσχυση των οπτικοακουστικών παραγωγών.

Το δημοσίευμα αναφέρει, ότι ο Παππάς δίνει επιχορήγηση 630.000 ευρώ για να γίνει ταινία από τον Γαβρά, το βιβλίο του Γ. Βαρουφάκη. Αγνοεί ή κάνει πως αγνοεί ο συντάκτης του ότι έχει εξαγγελθεί εδώ και καιρό το σχήμα χρηματοδοτήσεων για ξένες ταινίες που γυρίζονται στην Ελλάδα.

Αναφέρει ο Υπουργός:

«Είμαστε περήφανοι για τη θεσμοθέτηση και εφαρμογή του πλαισίου για την ενίσχυση των οπτικοακουστικών παραγωγών που επιλέγουν την Ελλάδα για τα γυρίσματά τους.

Είμαστε ικανοποιημένοι που η πρωτοβουλία της Κυβέρνησης έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον 49 διεθνών και εγχώριων παραγωγών (38 εκ των οποίων έχουν εγκριθεί) και που η συνολική ιδιωτική επένδυση ξεπερνά τα 32 εκατ. ευρώ και οι νέες θέσεις εργασίας στον κλάδο τις 11.500.

Είμαστε ευτυχείς που ο Κώστας Γαβράς επέλεξε την Ελλάδα για τη νέα του ταινία.

Είμαστε ξεκάθαροι πως δεν θα επιχειρούσαμε καμία είδους λογοκρισία στο σενάριό του.

Ο οίστρος του μιντιακού συστήματος Μητσοτάκη-Μαρινάκη να δημιουργήσει έναν ακόμη αντιπερισπασμό στα “γαλαζοπράσινα” σκάνδαλα, οδηγεί σε νέα σπασμωδικά και κωμικά δημοσιεύματα.

Το κακογυρισμένο έργο τους, δεν κόβει πλέον εισιτήρια».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here