Παππάς για άδειες: Δεν υπάρχουν πια περιθώρια για μικροκομματικά παιγνίδια

Μήνυμα ότι η συνεργασία και η σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ δεν αφήνει περιθώρια για μικροκομματικά παιχνίδια και δημιουργία εντυπώσεων έστειλε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς τονίζοντας ότι η τροπολογία που κατέθεσε «είναι ένα βήμα που θωρακίζει τη διαδικασία αδειοδότησης και τα κόμματα που πέρυσι έλεγαν ότι τα απασχολεί ο ρόλος του ΕΣΡ, πρέπει να ψηφίσουν όλες αυτές τις ρυθμίσεις. Μία προς μία».

Μιλώντας στη Βουλή είπε ότι το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) υπέδειξε τις νομοτεχνικές βελτιώσεις, οι οποίες εντάσσονται στο νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική πλατφόρμα διάθεσης τηλεοπτικού διαφημιστικού χρόνου.

Κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια, στην οποία το νομοσχέδιο εισήχθη προς ψήφιση μέχρι αύριο το απόγευμα, και απαντώντας στις αντιδράσεις του Ανδρέα Λοβέρδου (ΔΗΣΥ) για την τροπολογία που αφορά στην αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, κ. Παππάς κατέθεσε την επιστολή του ΕΣΡ, στην οποία η Αρχή προτείνει τις συγκεκριμένες τροποποιήσεις.

«Κάποιοι εξεπλάγησαν θετικά και κάποιοι αρνητικά από το ΕΣΡ» είπε χαρακτηριστικά και ζήτησε από τους βουλευτές να μην ασκούν εύκολα κριτική ιδιαίτερα σε υψηλούς τόνους και με ακραίες εκφράσεις, και διερωτήθηκε αν εισηγείται κανείς να μην γίνουν δεκτές οι αλλαγές που προτείνονται από την ανεξάρτητη αρχή.

«Το ΕΣΡ μάς έχει εκπλήξει όλους. Άλλους θετικά, άλλους αρνητικά. Και εγώ, επειδή ήμουν πολύ αυστηρός με το ΕΣΡ, πρέπει το πω» είπε απευθυνόμενος προς τις πτέρυγες του Κοινοβουλίου, ο υπουργός.

Ο κ. Παππάς επανέλαβε ότι επί των ημερών της σημερινής κυβέρνησης οι τηλεοπτικοί σταθμοί πλήρωσαν 90 εκατ. ευρώ για φόρο τηλεοπτικής διαφήμισης και τέλη χρήσης συχνοτήτων, για να προσθέσει πως πρόκειται για ένα σημαντικό ποσό που ανεξήγητα δεν εισπράττονταν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, όπως είχαν υποχρέωση.

«Ήρθε η ώρα να γίνει υπέρβαση. Το νομοσχέδιο κάνει πολύ σημαντικά βήματα σε όλα τα πεδία του Τύπου και της Ενημέρωσης ώστε να υπερβούμε διαχωριστικές γραμμές», είπε ο υπουργός, ο οποίος προανήγγειλε την επανεξέταση του φορολογικού καθεστώτος στα κανάλια. «Είμαστε κοντά σε εξελίξεις που θα δικαιώσουν αυτή τη διαδικασία», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στην τροπολογία του ΚΚΕ, ο κ. Παππάς ενημέρωσε ότι η κυβέρνηση την κάνει δεκτή (ως προς το πρώτο σκέλος της), ώστε η μη καταβολή μισθού να θεωρείται υπό προϋποθέσεις βλαπτική μεταβολή των εργασιακών συνθηκών. «Μπορεί να βοηθήσει τη μισθωτή εργασία να διεκδικήσει αποτελεσματικότερα τα δικαιώματά της, γιατί έχουμε πρόβλημα με τις καθυστερήσεις μισθών», εξήγησε.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here