Παππάς: Αδικαιολόγητη καθυστέρηση από το ΕΣΡ

Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για την καθυστέρηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, σημειώνοντας πως «κάθε μέρα που περνάει το Δημόσιο χάνει χρήματα», κάτι που όπως είπε «δεν γίνεται να συνεχιστεί».

Μιλώντας στην ΕΡΤ την Παρασκευή, επεσήμανε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος καθυστερήσεων για τις τηλεοπτικές άδειες, καθώς υπάρχει τόσο η τεχνογνωσία, όσο και το νομοθετικό πλαίσιο.

«Το Σύνταγμα ορίζει ότι το ΕΣΡ όφειλε να προχωρήσει στη διαδικασία αδειοδότησης χθες», τόνισε, ενώ πρόσθεσε πως «το μόνο κανάλι το οποίο βιαίως έχει κλείσει στην ελληνική ιστορία είναι η ΕΡΤ».

«Δεν ανανεώσαμε τις άδειες γιατί είχαμε μια επαναστατική ιδέα στο μυαλό μας. Να εφαρμόσουμε το Σύνταγμα», σχολίασε επίσης και συμπλήρωσε: «Νομίζουν κάποιοι ότι θα λειτουργούν αενάως με όρους κλειστού κλαμπ. Αυτό δεν μπορεί να συνεχίζεται».

Όπως ανέφερε, «κανένας από αυτή την κυβέρνηση δεν θα υπέγραφε το αίσχος των «βεβαιώσεων προσωρινής λειτουργίας» των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών».

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής προανήγγειλε κυρώσεις για όσους δεν εφαρμόζουν τον νόμο για την κρατική διαφήμιση, ενώ καταλόγισε στη Νέα Δημοκρατία ότι «έχει επιλέξει να υπηρετεί ως κόμμα ένα πολύ συγκεκριμένο σύμπλεγμα συμφερόντων».

Υπογράμμισε εξάλλου ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος να υπάρχει μονοπώλιο στις εταιρείες μετρήσεων».

Αναφερόμενος στο ζήτημα του χρέους, επανέλαβε ότι «ζητάμε μία καθαρή λύση» και πρόσθεσε ότι «οι αντιευρωπαϊκές φωνές μπαίνουν στην απομόνωση».

Κληθείς να σχολιάσει ανάρτηση του βουλευτή του Ποταμιού Γρηγόρη Ψαριανού, ο οποίος χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον  υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο και τον ίδιο τον κ. Παππά ως ηθικούς αυτουργούς για την επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής έκανε λόγο για ολίσθημα του κ. Ψαριανού.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here