Πάπιες, πιθάρια, πηγάδια, κουβάδες, όλα στη θέση τους! Να χε και μια ράμπα…

Του ΑΝΤΩΝΗ ΣΚΟΔΙΛΗ

Καταπληκτική παρέμβαση συνοδευόμενη από δυο σπαρταριστές φωτογραφίες της Κικής Κοφινάκου από την πρωτοπόρο ακτιβιστική ομάδα Ανάπηρες Γυναίκες που αξίζει να τιμήσετε με την προσοχή σας. Δικός μας μόνο ο τίτλος:

Πριν δύο τρεις μέρες είδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια φωτογραφία από τον δήμο Σαρωικού για μια «εργάρα» που μόλις είχε φτιαχτεί.

Σε μια νησίδα δρόμου είχαν φτιάξει (1η φωτογραφία) ένα διακοσμητικό πηγάδι με έναν μεταλλικό κουβά πάνω του, μέσα σε μια γούρνα μπλε και δίπλα είχε τοποθετηθεί και μια διακοσμητική πάπια.

Η φωτογραφία συνοδευόταν από χιουμοριστικά σχόλια κυρίως για τη φαντασία και την αισθητική των κατασκευαστών.
Σήμερα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φιλοξένησαν την δις απολαυστική φάση της ολοκλήρωσης των έργων (2η φωτογραφία).

Παρατηρούμε πάνω στη νησίδα ένα επιπλέον κομμάτι με φυτεμένο γκαζόν, παρέα του ένα ξαπλωμένο μεγάλο πιθάρι με φυτά στο στόμιο και στη σπασμένη πλάτη του, μερικές πέτρες άσπρες σα χοντρά βότσαλα ριγμένες στις άκρες και ένα σήμα stop. Ακόμη στο δρόμο έχει βαφτεί μια διάβαση πεζών με άσπρες και κίτρινες λωρίδες. Έχουν εξαφανιστεί – σε σχέση με τη πρώτη φάση – ο κουβάς και η πάπια.

Ναι, σωστά καταλάβατε, φτιάξανε κοινόχρηστο έργο με πηγάδι, πιθάρι, βότσαλα, πρασινάδα, χαμένη πάπια και κουβά αλλά ξέχασαν να φτιάξουν και μια κατακαημένη ράμπα μετά τη διάβαση πεζών για να κάνουν προσβάσιμη τη νησίδα.

Αύριο μεθαύριο θα ισχυρίζονται ότι κοστίζουν οι μετατροπές προσβασιμότητας και όσοι τις αξιώνουν παραλογίζονται σε καιρούς κρίσης

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here