Πάπας σε Μελάνια: Τι τον ταΐζεις; Πίτσα; Μια ελιά το συμβολικό δώρο του Ποντίφηκα στο Τραμπ-Του ζήτησε να χτίσει την ειρήνη

Το ότι η υποδοχή του Αμερικανού προέδρου στο Βατικανό από τον Πάπα Φραγκίσκο ήταν ψυχρή φάνηκε καθαρά. Η 25λεπτη μόλις συνάντηση τους ήταν επίσης ενδεικτική του κλίματος αμηχανίας μεταξύ των δύο ανδρών που δεν έχουν και τις θερμότερες σχέσεις από την προεκλογική περίοδο. 

Αυτό το κλίμα ψυχρότητας επιχείρησε να σπάσει ο Πάπας, όταν συνομιλώντας με την Μελάνια θέλησε να κάνει ένα αστείο.  Δείχνοντας τον Τραμπ τη ρώτησε:Τι τον ταΐζεις, πίτσα;» και εκείνη απάντησε επίσης γελώντας: «Πίτσα, ναι»!

Οι δύο άνδρες εμφανίστηκαν πιο χαλαροί στο τέλος της συνάντησής τους, με τον Πάπα να χαμογελά και να αστειεύεται με τον Τραμπ και τη Μελάνια. Ο πάπας Φραγκίσκος δώρισε στον Αμερικανό πρόεδρο μια μικρή, ξύλινη ελιά και του εξήγησε ότι συμβολίζει την ειρήνη. «Είναι επιθυμία μου να γίνετε ελιά για να χτίσετε την ειρήνη», δήλωσε ο Πάπας μιλώντας στα ισπανικά.Ο Τραμπ απάντησε: «Χρειαζόμαστε ειρήνη».

Ο Πάπας έδωσε επίσης στον Τραμπ ένα υπογεγραμμένο αντίτυπο του μηνύματός του υπέρ της ειρήνης του 2017 με τίτλο: «Η μη βία: ένας τρόπος πολιτικής υπέρ της ειρήνης», και ένα αντίτυπο της επιστολής του του 2015 σχετικά με την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος από την κλιματική αλλαγή.«Θα τα διαβάσω», περιορίστηκε να σχολιάσει ο Αμερικανός πρόεδρος.

Από την πλευρά του ο Τραμπ έδωσε στον πάπα αντίτυπα από την έκδοση των πέντε βιβλίων του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

Κατά τον αποχαιρετισμό τους ο Τραμπ είπε στον  Πάπα:«Ευχαριστώ. Ευχαριστώ. Δεν θα ξεχάσω τα όσα είπατε».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here