Πάπας: Οι πρόσφυγες είναι σαν τον Ιωσήφ και την Παναγία

Με τον ύψιστο συμβολισμό των Χριστουγέννων, ο Πάπας Φραγκίσκος στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του, παρομοίωσε τους πρόσφυγες με τον Ιωσήφ και την Παναγία που ένοιωθαν ότι δεν υπήρχε χώρος για εκείνους προσθέτοντας ότι οι «σημερινοί διάδοχοι του Ηρώδη δεν φοβούνται να χυθεί αίμα αθώων για να επιβάλουν την ισχύ τους και να αυξήσουν τον πλούτο τους».

Ο Πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε την ελπίδα να μην υπάρχει κανείς που να νιώθει ότι «δεν υπάρχει χώρος γι’ αυτόν στη Γη».

Όπως είπε στους χιλιάδες πιστούς που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό η «απλή ιστορία» του Ιησού άλλαξε «την ιστορία για πάντα. Όλα εκείνη τη νύχτα αποτέλεσαν πηγή ελπίδας».

Ο Ποντίφικας έκανε τον παραλληλισμό με τους μετανάστες επικεντρωνόμενος στο ότι ο Ιωσήφ και η Παναγία έφτασαν σε μια περιοχή «στην οποία δεν υπήρχε χώρος γι’ αυτούς».
«Υπάρχουν τόσα πολλά βήματα που είναι κρυμμένα στα βήματα του Ιωσήφ και της Παναγίας. Βλέπουμε τα σημάδια ολόκληρων οικογενειών που δεν έχουν διαλέξει να φύγουν αλλά διωγμένοι από τις χώρες τους αφήνουν πίσω τους αγαπημένους τους» είπε ο Πάπας Φραγκίσκος.

Μάλιστα πρόσθεσε πως πρόκειται για «επιβίωση από τους σημερινούς διαδόχους του Ηρώδη, οι οποίοι δεν φοβούνται να χυθεί αίμα αθώων για να επιβάλουν την ισχύ τους και να αυξήσουν τον πλούτο τους».

Όπως είπε «ο Θεός είναι παρών στους απρόσκλητους επισκέπτες που περνάνε από τις γειτονιές και τις πόλεις μας που μας χτυπούν τις πόρτες».

«Τα Χριστούγεννα είναι μια περίοδος που θα πρέπει να μετατραπεί η δύναμη του φόβου σε δύναμη της φιλανθρωπίας» κατέληξε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here