Πάπας: Λειτουργία-ράπισμα υπέρ μεταναστών, κατά Σαλβίνι

Ο Πάπας Φραγκίσκος θα χοροστατήσει σε λειτουργία για τους μετανάστες και αυτούς που τους βοηθούν στην βασιλική του Αγίου Πέτρου στις 8 Ιουλίου, με αφορμή την 6η επέτειο από την επίσκεψή του στην Λαμπεντούζα, ανακοίνωσε σήμερα το Βατικανό.

Η κίνηση αυτή του Ποντίφικα είναι μια απάντηση στην πολιτική Σαλβίνι που οδήγησε στη σύλληψη της Καρόλα Ράκετε της καπετάνισας που αποβίβασε τους μεταναστες στη Λαμπεντούζα παρά την απαγόρευση Σαλβίνι.

Η λειτουργία θα τελεστεί στις 11:00 τοπική ώρα και θα αναμεταδοθεί από τα μέσα ενημέρωσης του Βατικανού, αλλά θα γίνει σε στενό κύκλο, παρουσία μόνον 250 προσκεκλημένων: μεταναστών, προσφύγων και ανθρώπων που μετέχουν στις διασώσεις.

Ο Ποντίφικας επιθυμεί «να προσευχηθούμε στη μνήμη αυτών που έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να γλιτώσουν από τον πόλεμο και τη δυστυχία και να ενθαρρύνουμε αυτούς που κάθε μέρα ασχολούνται με την υποστήριξη, τη συνοδεία και την υποδοχή των μεταναστών και των προσφύγων», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της Αγίας Έδρας Αλεσάντρο Γκισότι.

Στις 8 Ιουλίου του 2013, τέσσερις μήνες μετά την εκλογή του, αλλά πριν ακόμη από τα κύματα μαζικών αφίξεων μεταναστών και προσφύγων και τα μεγάλα ναυάγια με θύματα μετανάστες και πρόσφυγες των ετών από το 2013 ως το 2017, ο Πάπας Φραγκίσκος είχε επισκεφθεί την Λαμπεντούζα για να καταγγείλει την «παγκοσμιοποίηση της αδιαφορίας» απέναντι στους μετανάστες.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here