Πάπας Φραγκίσκος: Καλύτερα άθεοι παρά υποκριτές και ρατσιστές Χριστιανοί που μισούν τους άλλους

Με ένα ισχυρό αντιρατσιστικό και αντιξενοφοβικό μήνυμα ξεκίνησε ο Πάπας Φραγκίσκος το νέο έτος, τονίζοντας, στην πρώτη γενική ακρόασή του στο Βατικανό, ότι “τα άτομα που πάνε κάθε μέρα στην εκκλησία και μετά ζουν μισώντας τους άλλους και μιλούν άσχημα για τον κόσμο αποτελούν σκάνδαλο. Καλύτερα να ζεις σαν άθεος παρά να δίνεις μια αντίθετη μαρτυρία από το χριστιανικό γίγνεσθαι”.

Ο Πάπας πήρε αποστάσεις από τους υποκριτές, προειδοποιώντας στην πράξη όχι μόνο τους καθολικούς πιστούς στην Ιταλία, αλλά και αυτούς της καθολικότατης Αυστρίας, της Πολωνίας, την Ισπανίας, της Γαλλίας. “Υπάρχει κόσμος που φτιάχνει άθεες προσευχές, χωρίς τον Θεό, γιατί το κάνουν για να τους θαυμάζουν οι άνθρωποι. Οι προσευχές των χριστιανών, αντίθετα, δεν έχουν άλλον πιο αξιόπιστο κριτή από την συνείδησή μας” συνέχισε ο Πάπας για να εκθειάσει την επαναστατικότητα του Ευαγγελίου επίσης με ένα αντιρατσιστικό μήνυμα. “Όπου υπάρχει το Ευαγγέλιο, υπάρχει επανάσταση. Το Ευαγγέλιο δεν μας αφήνει ήσυχους, μας ωθεί, είναι επαναστατικό… Μακάριοι οι πτωχοί, οι ταπεινοί, οι ευσπλαχνικοί, οι ταπεινοί άνθρωποι με καρδιά. Αυτή είναι η επανάσταση του Ευαγγελίου”.

Ανοίγοντας τις πόρτες του Βατικανού στους καλλιτέχνες του Εθνικού Τσίρκου της Κούβας ο Φραγκίσκος ζήτησε από τους χριστιανούς να μην προσεύχονται “όπως οι παπαγάλοι, που μιλούν, μιλούν, μιλούν”.

Print Friendly, PDF & Email

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. άραγε ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΔΕΧΤΗΚΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΑ; ΕΙΝΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΑ !
    …ΦΥΣΙΚΆ, ΤΟ ΊΔΙΟ ΙΣΧΎΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΤΟΝ ΗΜΕΤΕΡΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΚΛΗΡΟ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΑΝΕ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΗΚΑΝ ΕΠΑΡΚΩΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here