Γ. Παπανδρέου: Υπέρ διαλόγου και συνεργασίας με Φώφη και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(ΑΝΤ. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γ. Παπανδρέου, χαιρετίζει τις δηλώσεις τη Φώφης Γεννηματά και προτείνει έναρξη διαλόγου για εκλογική συμπαράταξη όλων  των κομμάτων, κινήσεων και προσωπικοτήτων του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Ο κ. Παπανδρέου, ανάβει έτσι το πράσινο φως για πολιτική επικοινωνία με τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και την ενοποίηση του χώρου στον οποίον απευθύνονται τα δύο κόμματα, μπροστά στο κίνδυνο να μην εισέλθει κανένα στη Βουλή.

Η ανακοίνωση του Κόμματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών έχει ως εξής: 

Η συνεννόηση και συνεργασία όλων των δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού αποτελεί επιτακτική πολιτική και εθνική ανάγκη, ενόψει των τεράστιων δυσκολιών που αντιμετωπίζουν η χώρα και ο λαός μας.

Η ειλικρινής συνεργασία και συμπαράταξη της σοσιαλδημοκρατίας, της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της πολιτικής οικολογίας, δεν προκύπτει από εκλογική σκοπιμότητα, αλλά από την υποχρέωση να διαμορφωθεί ένα ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο για την ανασυγκρότηση της χώρας, πέρα από τις δεσμεύσεις μνημονίου και δανειακής σύμβασης. Την υποχρέωση αυτή μπορούν να διεκπεραιώσουν μόνον οι ενωμένες δυνάμεις της προόδου.

Το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, με συνέπεια υποστηρίζει τη θέση αυτή εδώ και καιρό και με πρωτοβουλίες που εκδηλώθηκαν από τα τέλη του περασμένου χρόνου μέχρι και πρόσφατα, το καλοκαίρι, από τον Πρόεδρό του, Γιώργο Α. Παπανδρέου.

Γι” αυτό, χαιρετίζει τις σημερινές δηλώσεις της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά και προτείνει την άμεση έναρξη διαλόγου, ώστε τις προσεχείς ημέρες να γίνει πραγματικότητα η εκλογική συμπαράταξη όλων των κομμάτων, κινήσεων και προσωπικοτήτων του δημοκρατικού σοσιαλισμού.

Η επικείμενη εκλογική αναμέτρηση μπορεί να είναι η ευκαιρία για την ανάδυση μιας νέας ελπιδοφόρας προοπτικής.

Με πολιτικούς όρους, με σεβασμό στον πλούτο των ιδεών του προοδευτικού χώρου, με ανανεωτικό πρόσημο. Σε βάση αξιακή, με σεβασμό σε κάθε κόμμα, κίνηση, πρόσωπο, που συμπαρατάσσεται σε αυτήν την προσπάθεια, χωρίς ηγεμονισμούς.

Έτσι μπορεί να τελεσφορήσει αυτή η προσπάθεια και να γίνει σεβαστή και να εκτιμηθεί από την Ελληνική κοινωνία.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here