Παπανδρέου σε Φώφη: Θέλησες διάλυση του ΚΙΔΗΣΟ και δικό μου αποκλεισμό

ΦΩΤΟ: ΙΝΤΙΜΕ (ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

 

Επιστολή στην οποία υποστηρίζει ότι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά ζήτησε τη διάλυση του ΚΙΔΗΣΟ και τον αποκλεισμό του από τα ψηφοδέλτια προκειμένου να προχωρήσει η μεταξύ τους εκλογική συνεργασία, απέστειλε την Πέμπτη ο πρόεδρος του κινήματος Γιώργος Παπανδρέου.

Στην επιστολή προς την κ. Γεννηματά ο Γιώργος Παπανδρέου αναφέρει: «Με χαρά ακούσαμε να ανακοινώνεις την Κυριακή 23 Αυγούστου ότι συμμερίζεσαι τις ίδιες απόψεις και βρίσκεις αναγκαία τη συμπόρευση κομμάτων, κινήσεων και προσωπικοτήτων του προοδευτικού χώρου.

» Η έναρξη διαλόγου δημιούργησε εύλογες προσδοκίες σε ένα ευδιάκριτο τμήμα των πολιτών.

» Διαπιστώσαμε, δυστυχώς, από την επόμενη ημέρα ότι σειρά στελεχών του ΠΑΣΟΚ τάχθηκαν δημοσίως εναντίον της θετικής αυτής στάσης.

» Στις μεταξύ μας επικοινωνίες διαπίστωσα ότι τους ίδιους όρους για τη διάλυση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών και τον δικό μου αποκλεισμό έθεσες και εσύ προσωπικά, προκειμένου να συνεχιστεί το εγχείρημα.

» Είναι προφανές ότι τέτοια προαπαιτούμενα δεν βοηθούν στην επιτυχία του διαλόγου, την στιγμή μάλιστα, που σε αυτόν συμμετέχουν και άλλα κόμματα, τα οποία δεν θα έπρεπε να τα αγνοούν».

Ο Γιώργος Παπανδρέου καταλήγει στην επιστολή του προς τη Φώφη Γεννηματά ότι την τελική απόφαση του Κινήματος δεν θα λάβει ο ίδιος, αλλά η Συνδιάσκεψη του ΚΙΔΗΣΟ που συνέρχεται το Σάββατο 29 Αυγούστου.

Πρόκειται για απάντηση του Γ. Παπανδρέου σε ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα το ΠΑΣΟΚ στην οποία γνωστοποιούσε ότι η προεκλογική συνεργασία δεν πρόκειται να προχωρήσει καθώς οι όροι του κ. Παπανδρέου «δεν είναι δεκτοί».  Καλούσε δε τον πρόεδρο του κινήματος «να προχωρήσει σε υπερβατική κίνηση, για να κλείσει το ρήγμα που προκάλεσε με την ίδρυση του ΚΙΔΗΣΟ».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here