Παπακώστα: Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση – Τι είπε en passant για τα χημικά

Στα σοβαρά επεισόδια που εκτυλίχθησαν το Σάββατο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, την ημέρα των εγκαινίων της 83ης ΔΕΘ,  αναφέρθηκε (παρεμπιπτόντως) στη  σημερινή συνέντευξη τύπου η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και επικεφαλής της Νέας Ελληνικής Ορμής, Κατερίνα Παπακώστα, που βρήκε μέρα να παρουσιάσει και το κόμμα της. Και μας θύμισε ότι στον ανασχηματισμό αντί σχολίων είχε πει «έχουμε πένθος για τον αεροπόρο» λες και αναλάμβανε υπουργός Αμυνας. Και μας θύμισε επισης ότι ήταν δεξιά και με την έννομο δημόσια τάξη  απο την εποχή που ήταν έτσι

Αικατερίνη Αγγέλου Παπακώστα - Σιδηροπούλου

Η κ. Παπακώστα σήμερα δεν έδωσε συνέντευξη Τύπου επειδή κάηκε χτες  η Θεσσαλονίκη και έπεσαν χημικά προς πάσα κατεύθυνση και ακουστηκαν ανήκουστες ύβρεις αλλά επειδή ήθελε να παρουσιάσει το κόμμα της.  Διότι είναι μεν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αλλά έχει και ένα κόμμα να αναδείξει (;). Κατά την παρουσίαση του κόμματός της, όμως, φυσικά ρωτήθηκε για τα χημικά και είπε ότι είχαν σταθμιστεί τρία ζητήματα (και τα ανέφερε με αυτή τη σειρά):

1. Να προστατευτεί η διεθνής εικόνα της πόλης

2. Να προστατευτεί η δημόσια περιουσία και να αναχαιτιστούν οι ζημιές καθώς όπως είπε σημειώθηκαν ζημιές και στις ιδιωτικές περιουσίες πολιτών.

3. Να προστατεύσουμε την ασφάλεια των επισκεπτών και των ειρηνικά διαδηλούντων.

(Οι μη ειρηνικά διαδηλούντες δηλαδή; Παρ΄τους το κεφάλι;)

«Αυτά τα τρία σταθμίσαμε», είπε. «Οδηγία ήταν, η εσχάτη λύση ρίψης χημικών. Η φυσική ηγεσία λειτούργησε υπερασπιζόμενη τις τρεις σταθμίσεις επ’ ωφέλεια της χώρας»,  απεφάνθη.

Αναφερόμενη στους χειρισμούς της Αστυνομίας είπε:

«O νέος αρχηγός είναι ένας, έμπειρος, ήπιος και συνετός αρχηγός. Εμφορείται από την αρχή της ήπιας αντιμετώπισης εφόσον δεν έχουμε καταστάσεις οι οποίες ξεφεύγουν. Υπήρξε η επιχείρηση με βάση και τα στοιχεία της προσωπικότητας της φυσικής ηγεσίας. Σταθμίζεις πάντα το υπέρτατο αγαθό. Δηλαδή να μην εκτεθεί η χώρα και να μην υπάρχει διακινδύνευση κανενός. Η δυνατότητα αυτή ήταν η ιδανική συνθήκη. Επειδή σε αυτές τις περιπτώσεις δεν υπάρχουν τέτοιες συνθήκες και επειδή όλοι όσοι είναι εκεί δεν είναι ειρηνικοί διαδηλωτές και  πρέπει να περιφρουρήσουμε και τους ίδιους. Είναι και στοιχεία που επιθυμούν την σύγκρουση. Είναι και στοιχεία που επιθυμούν να υπονομεύσουν αυτές τις ειρηνικές διαδηλώσεις και να εκθέσουν και τους διαδηλωτές οι οποίοι εκφράζουν τα αισθήματα τους. Οφείλει να γίνει η στάθμιση στο πεδίο και όχι σε ένα γραφείο η με ένα στατικό επιχειρησιακό σχέδιο», κατέληξε.

Όμως το βασικο της θέμα ήταν ο νέος φορέας του οποίου ηγείται, το ΝΕΟ και φυσικά για αυτό είχε καλέσει σε συνέντευξη Τύπου και όχι επειδή χτες κάηκε η Θεσσαλονίκη

«Συμμετέχουμε στην κυβέρνηση επειδή υιοθετήθηκε ένα Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την επόμενη ημέρα στο οποίο ανταποκριθήκαμε», τόνισε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, κατά την πρώτη συνέντευξη Τύπου του νέου πολιτικού φορέα Νέα Ελληνική Ορμή (ΝΕΟ) που πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ.

«Το ΝΕΟ ανέλαβε την ευθύνη που δεν του αναλογεί αφού ιδρύθηκε μόλις στις 20 Ιουλίου να συμμετέχει σε μια νέα εθνική προσπάθεια της χώρας, η οποία ξεκίνησε ως αφετηρία της νέας σελίδας μετά τα Μνημόνια. Θα πρέπει να υπάρχει νέα κουλτούρα στην διακυβέρνηση του τόπου. Θα πρέπει να υπηρετήσουμε υπερβαίνοντας τα κομματικά οφέλη. Η καραμανλική σχολή σκέψης λέει ότι αυτά πρέπει να μπουν σε δεύτερη μοίρα στην προσπάθεια που κάνει η χώρα», τόνισε η κυρία Παπακώστα.

Η πρόεδρος του ΝΕΟ επιτέθηκε κατά της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει απομακρυνθεί από τις αρχές του ιδρυτή της κάνοντας λόγο για ένα «μεταλλαγμένο συνονθύλευμα» που ακολουθεί μια στρατηγική ανάμεσα στον «ακραίο νεοφιλελευθερισμό» και την «ακροδεξιά ρητορική», η οποία μάλιστα δεν έχει εγκριθεί θεσμικά από το κόμμα.

Μιλώντας για τη Συμφωνία των Πρεσπών και το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ η κυρία Παπακώστα απέφυγε να τοποθετηθεί συγκεκριμένα λέγοντας πως θα αποφασίσει συνολικά το κόμμα για αυτό το «ευαίσθητο θέμα». Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι δεν έχει κάνει κάποια συμφωνία πάνω στο θέμα για να συμμετάσχει στην κυβέρνηση. Μιλώντας για το ίδιο θέμα η κυρία Παπακώστα τόνισε ότι χρειάζεται ένα εθνικό μέτωπο το οποίο δεν δημιουργήθηκε «καθώς διχαστήκαμε».

Μιλώντας (μια που το έφερε η κουβέντα) για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη η κυρία Πακακώστα τάχθηκε υπέρ της «κοινωνικής αστυνόμευσης» προκειμένου η αστυνομία να αποκτήσει σχέσεις εμπιστοσύνης με την κοινωνία. Και προανήγγειλε ενίσχυση και ενδυνάμωση του θεσμού του «αστυνομικού της γειτονιάς».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here