Παπακώστα: Ο κ. Μητσοτάκης συγχέει τον σωφρονισμό με την καταστολή

«Είναι προφανές ότι ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συγχέει τον σωφρονισμό  των κρατουμένων με την καταστολή, την οποία οραματίζεται ως λύση στο φαινόμενο της παραβατικότητας. Διαφορετικά δεν θα έσπευδε να προαναγγείλει την υπαγωγή της σωφρονιστικής πολιτικής στις αρμοδιότητες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Ο σωφρονισμός, τα σωφρονιστικά καταστήματα, η επανένταξη, δεν αποτελούν απλώς αρμοδιότητα αλλά καθήκον του Υπουργείο Δικαιοσύνης».

Αυτό τονίζει σε δήλωσή της η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα. Και συνεχίζει:

«Δυστυχώς ο κ. Μητσοτάκης εκτός από την νοοτροπία που έχει, δείχνει πολιτική αμηχανία, αλλά και ανικανότητα να συντάξει ένα πρόγραμμα το οποίο θα εξυπηρετεί το σωφρονιστικό σύστημα, χωρίς να επιβαρύνει το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο, άλλωστε, συρρικνώθηκε κατά μερικές χιλιάδες με δική του υπογραφή.

Προτείνω, λοιπόν, την δημιουργία Δικαστικής Αστυνομίας-μια πρόταση που την έχω ήδη κάνει από το 2006-ώστε να αποδεσμευτεί η Ελληνική Αστυνομία από τα πάρεργα των μεταγωγών και της επιβολής της τάξης στα σωφρονιστικά ιδρύματα. Αυτή είναι η ορθή πολιτική».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here