Παπαγγελόπουλος: Λειτουργήσατε σαν κατοχικό δικαστήριο

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/Τ. ΜΠΟΛΑΡΗ
Καταπέλτης ήταν ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, αποδόμησε βήμα βήμα τη διαδικασία που οδήγησε στη σημερινή συνεδρίαση.«Η προανακριτική παραβίασε συνειδητά και συστηματικά το Σύνταγμα» ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Ολομέλειας.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, χρησιμοποιώντας πολύ σκληρή γλώσσα, αποδόμησε βήμα βήμα τις ενέργειες της προανακριτικής που οδήγησαν στη σημερινή συζήτηση για το εάν θα παραπεμφθεί ο ίδιος σε ειδικό δικαστήριο.

«Παρακαλώ να μου πουν γιατί κατηγορούμαι και ακόμη δεν μου λένε. Ζητάνε ποινική δίωξη με ένα πόρισμα προαποφασισμένο, ούτε τα προσχήματα δεν κρατήθηκαν στην περίπτωσή μου» είπε για να προσθέσει «η συρραφή του κατηγορητηρίου προκύπτει από δηλώσεις των ίδιων των μελών και τι έχει γραφτεί στον Τύπο. Μαύρη σελίδα για τη Βουλή και τη Δημοκρατία. Πρόκειται για έκθεση ιδεών από νομικές ακροβασίες και λογικές ή μάλλον παράλογες ακροβασίες».

Κατήγγειλε, εμμέσως πλην σαφώς, την κυβέρνηση για φάμπρικά ενοχοποιήσεων, σχολιάζοντας τα τελευταία περιστατικά με τον Σάμπυ Μιωνή και με τον πραγματογνώμονα για το Μάτι.

«Προσπαθούν με μαφιόζικες μεθόδους να κάνουν ότι έκαναν σε μένα με άλλους υπουργούς. Κασέτες παντού με παράνομες μαγνητοφωνήσεις. Θα τις αγοράζουμε στα περίπτερα σε λίγο. Εγώ ήμουν η αρχή, αλλά δεν τους πολυβγαίνω. Τώρα στοχεύουν τον Παππά και τη Γεροβασίλη. Δεν θα είναι οι τελευταίοι, ήδη οι κεραίες μου πιάνουν κάτι για Καλογήρου-Βασιλειάδη. Η παταγώδης αποτυχία στην οικονομία δεν μπορεί να καλύπτεται από τα παπαγαλάκια» είπε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

«Υπάρχουν και χειρότερα, απειλούνται και διασύρονται εισαγγελείς, παρεμβαίνουν ανεπίτρεπτα στη Δικαιοσύνη υπουργοί της κυβέρνησης και στελέχη της» ανέφερε και έστρεψε τα βέλη του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνο Τσιάρα, αναφέροντας δηλώσεις του όπου έλεγε ότι πρέπει οι υποθέσεις πολιτικών προσώπων που ερευνώνται να είχαν αρχειοθετηθεί ή να αρχειοθετηθούν τώρα.

«Αναλογιστείτε πόσο επικίνδυνο φαινόμενο για τη δημοκρατία μας είναι να διωχθούν εισαγγελείς και δημοσιογράφοι απλώς επειδή έκαναν τη δουλειά μου. Δέκα δημοσιεύματα του Βαξεβάνη, πέντε του Φιλιπάκη και δύο άρθρα της Παπαδάκου για θέματα που δεν είχαν καμία σχέση με εμένα και τα περισσότερα ήταν σε περίοδο που δεν ήμουν ούτε υπουργός, ούτε εισαγγελέας. Αυτά επιδιώκει να τα μετατρέψει σε στοιχεία εγκληματικής οργάνωσης η προανακριτική» είπε ο πρώην υπουργός και κατήγγειλε, ακόμη, ότι υπάρχουν δεκάδες δημοσιεύματα που εδώ και μήνες προαναγγέλλουν τη σύσταση της προανακριτικής, τις ενέργειές της, ποιοι μάρτυρες θα κληθούν, τι θα καταθέσουν.

Εκτοξεύοντας πυρά προς τις διαδικασίες της προανακριτικής ανέφερε ότι συνειδητά και συστηματικά παραβίασε το Σύνταγμα και έδωσε μερικά από τα άπειρα, όπως, είπε παραδείγματα:

Εξαίρεσε παράνομα από μέλη τους Τζανακόπουλο και Πολάκη παράνομα

Εξέτασε κατά παράβαση του άρθρου 86 πρόσωπα που δεν γνώριζαν, δεν είχαν καμία σχέση με τη Novartis.

«Αυτό το λιγότερο συνιστά κατάχρηση εξουσίας και τότε έσπευσαν, κατόπιν εορτής, να κάνουν διεύρυνση κατηγορητηρίου» πρόσθεσε για να συνεχίσει «μετά την διεύρυνση δεν εξέτασαν κανένα μάρτυρα. Δεν συνέλεξαν άλλο αποδεικτικό μέσο, απλώς με κάλεσα να δώσω εξηγήσεις. Δεν κάλεσαν ούτε τον μηνυτή μου, τον κ. Σαμαρά»

Κατοχικό δικαστήριο

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος επιτέθηκε στον κ. Μπούγα, πρόεδρο της προανακριτικής λέγοντας ότι «αναφέρθηκε σε εγκλήματα που έχουν τελεστεί πριν ακόμη μου ασκηθεί ποινική δίωξη. Η αρμοδιότητά σας είναι να συντάξετε πόρισμα και να προτείνετε. Δεν θα με δικάσετε εσείς. Δεν είστε δικαστές».
«Λειτουργήσατε σαν κατοχικό δικαστήριο εις βάρος μου. Ούτε καν με Έλληνες δοσίλογους δικαστές, αλλά απευθείας με ναζιστές δικαστές» υπογράμμισε με νόημα.

Η πρώτη χαριστική βολή

Αναφερόμενος στη συμφωνία ΗΠΑ-Novartis, είπε ότι είναι η πρώτη χαριστική βολή στο θέμα της σκευωρίας και η δεύτερη είναι το πόρισμα Σοφουλάκη.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι η συμφωνία κάνει λόγο για πολιτικά πρόσωπα και όχι σε γιατρούς.

«Είναι δυνατόν να πλήρωσε εκατοντάδες εκατομμύρια πρόστιμο για γιατρούς και νοσηλευτές; Πόση επιρροή είχαν γιατροί και νοσηλευτές μέσα στην κυβέρνηση; Η αλήθεια είναι αυτή όσο και να παραποιείτε όσο και να μπουκώνετε τα συστημικά μέτρα» είπε ο Δ. Παπαγγελόπουλος και αναφέρθηκε σε τρία σημεία που είχε πει ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Φρουζής:

  • Είμαστε οι πρώτοι που ξέρουμε τι θα συμβεί στο υπουργείο
  • Είναι τα ίδια άτομα που παίρνουν τις αποφάσεις που μας πληροφορούν
  • Μας ενημερώνουν για τα επόμενα βήματά τους και για αυτό μπορούμε να τους επηρεάσουμε προς το δικό μας συμφέρον.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here