Παπαδημούλης απαντά σε Nτάισελμπλουμ για τον έλεγχο της Ευρωβουλής

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ

Απαράδεκτη και προκλητική χαρακτηρίζει ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημ. Παπαδημούλης, την δήλωση του εκπροσώπου του κ. Ντάισελμπλουμ, με την οποία αρνείται την ενεργό συμμετοχή που ζητά το Ευρωκοινοβούλιο στην εποπτεία εφαρμογής της συμφωνίας για την Ελλάδα. 

Ο κ. Παπαδημούλης κατηγορεί τον επικεφαλής του Eurogroup, ότι προτιμά την αδιαφάνεια για να αποφύγει τον κριτικό ρόλο του Ευρωκοινοβουλίου, το οποίο με απόφασή της Διάσκεψης των Προέδρων, θα επιμείνει στην διεκδίκηση ενός ουσιαστικού ρόλου στον έλεγχο και την εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος.

Η ανακοίνωση Παπαδημούλη

Η σπουδή του εκπροσώπου του κ. Ντάισελμπλουμ να αρνηθεί την ενεργό συμμετοχή που ζητά το Ευρωκοινοβούλιο στην εποπτεία της εφαρμογής του προγράμματος για την Ελλάδα και μάλιστα με αμφισβητούμενα νομικά επιχειρήματα, είναι απαράδεκτη και προκλητική. Ο λόγος είναι προφανής. Ο κ. Ντάισελμπλουμ προτιμά τη συζήτηση πίσω από τις κλειστές πόρτες του Γιούρογκρουπ αντί της διαφάνειας και της δημοκρατικής λογοδοσίας που διεκδικεί το Ευρωκοινοβούλιο. Θέλει να αποφύγει τον κριτικό έλεγχο του Ευρωκοινοβουλίου για τις αρνητικές κοινωνικές επιπτώσεις των πολιτικών μονομερής λιτότητας.

Το Ευρωκοινοβούλιο της μεγάλη του πλειοψηφία, με απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων από τις αρχές Σεπτεμβρίου την οποία και ανέπτυξε σήμερα ο πρόεδρός του κ. Σουλτς στον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα, θα επιμείνει στην διεκδίκηση ενός ουσιαστικού ρόλου στον έλεγχο της εφαρμογής του προγράμματος για την Ελλάδα και θα το πετύχει. Ήδη, σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Κομισιόν κ. Γιουνκέρ αναζητείται και η κατάλληλη νομική βάση.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here