Παπαδημούλης: Προέχει η συμφωνία, αλλά υπάρχει θέμα με Υπουργούς, Ζωή, βουλευτές

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ(Γ. ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ)

Στη πρόθεση ακραίων κύκλων της Ευρώπης να ταπεινώσουν τον πρωθυπουργό και να ρίξουν την κυβέρνηση αναφέρθηκε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  και αντοπρόεδρος του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου, Δ. Παπαδημούλης, προσθέτοντας ότι είναι αναγκαίο να κλείσει η συμφωνία. Ο κ. Παπαδημούλης παραδέχθηκε επίσης ότι υπάρχει θέμα τόσο με τους υπουργούς που ψήφισαν παρών όαο και με την Πρόεδρο της Βουλής αλλά και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που αρνήθηκαν να δώσουν εξουσιοδότηση στη κυβέρνηση να διαπραγματευθεί. 

«Υπάρχει θέμα με τους υπουργούς που αρνήθηκαν να δώσουν εξουσιοδότηση στον πρωθυπουργό, τον Δραγασάκη,  Τσακαλώτο και τον Παππά, να πάνε να διαπραγματευθούν< τόνισε και συμπλήρωσε: «Δύο λύσεις υπάρχουν, ή να παραιτηθούν οι υπουργοί  ή να πάρει πρωτοβουλία ο πρωθυπουργός και να προχωρήσει σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης”.

Οσον αφορά τους υπόλοιπους βουλευτές που επίσης αρνήθηκαν, ο κ. Παπαδημούλης, ζήτησε να εφαρμοσθούν οι συλλογικές αποφάσεις του κόμματος και ότι προβλέπει ο κανονισμός «Αν ήμουν στη θέση τους, και η πλειοψηφία αποφάσιζε να κάνουμε κάτι όλοι μαζί, θα το στήριζα ακόμη κι αν διαφωνούσα”, υπογράμμισε. «Από τη στιγμή που δέχεται τέτοια επίθεση η κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας περιμένω να τον στηρίξουν όλοι”, πρόσθεσε.

Στην ερώτηση τι θα γίνει και με την Πρόεδρο της Βουλής που ψήφισε παρών, ο κ. Παπαδημούλης, είπε: «Ολοφάνερα υπάρχει πρόβλημα και με την Πρόεδρο της Βουλής, αλλά περιμένω πρωτοβουλία του πρωθυπουργού”.

Σχετικά με το αν έχει τεθεί θέμα αλλαγής στη σύνθεση της κυβέρνησης, είπε ότι «η σύνθεση της κυβέρνησης είναι θέμα του πρωθυπουργού. Δεν είμαστε μπανανία, δεν τους πέφτει λόγος ποιός συμμετέχει στη κυβέρνηση. Και κατέληξε: «Ενα εγχώριο κατεστημένο έδωσε τα ρέστα του να ρίξει την κυβέρνηση με το δημοψήφισμα. Τώρα κάποιοι θέλουν συμφωνία άλλοι επιμένουν να ταπεινώσουν την κυβέρνηση ακόμη κι αν κάνουν ζημιά στην ευρωζώνη”.

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here