Παπαδημούλης: Παιχνίδια σκοπιμότητας, σταθερότητα ανεμοδείκτη από τον Σούλτς

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Την τακτική «μαστίγιο και καρότο» ακολουθεί με συνέπεια ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς αναφορικά με το ελληνικό ζήτημα και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Μετά τις ευθείες απειλές ότι ένα «όχι» θα συνεπάγεται νέο νόμισμα για την Ελλάδα ο Μ. Σουλτς δήλωσε ότι οι Ευρωπαίοι «δεν θα εγκαταλείψουν» τους Έλληνες, έστω κι αν το σημερινό δημοψήφισμα καταλήξει σε ένα «όχι».

«Δεν θα εγκαταλείψουμε τους ανθρώπους στην Ελλάδα» όποια κι αν είναι η έκβαση της σημερινής ψηφοφορίας, διαβεβαίωσε ο κ. Σουλτς από τις στήλες της γερμανικής εφημερίδας Welt am Sonntag.

«Ίσως να πρέπει να χορηγήσουμε έκτακτες πιστώσεις στην Αθήνα ώστε οι δημόσιες υπηρεσίες να συνεχίσουν να λειτουργούν και οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη να λάβουν τα χρήματα που είναι απαραίτητα για να επιβιώσουν» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «υπάρχουν στις Βρυξέλλες κεφάλαια που μπορεί να κινητοποιηθούν γι’ αυτό».

Τόνισε επίσης ότι «η κυβέρνηση στην Αθήνα οδήγησε τη χώρα σε ένα αδιέξοδο και ο κόσμος δεν μπορεί να κάνει τίποτε γι’ αυτό, θα τους βοηθήσουμε».

Ωστόσο υπογράμμισε ότι τέτοιες έκτακτες αρωγές «δεν αποτελούν μια λύση διαρκείας».

Άμεση ήταν η απάντηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος έκανε λόγο για παιχνίδια σκοπιμότητας.

Σχολιάζοντας μέσω Twitter τις δηλώσεις Σουλτς έγραψε: “Ο Σουλτς, σε αντίθεση με Ρέντσι, Ολάντ, Τουσκ κ.α, παρεμβαίνει κ πάλι υπέρ του Ναι, με εμπόριο φόβου. Εκτίθεται, προκαλεί κ ενισχύει το Όχι”, έγραψε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για τις πρωινές απειλητικές δηλώσεις.

Μετά την …αναδίπλωση Σούλτς και τη δήλωσή του ότι η Ευρώπη δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τον ελληνικό λαό ο κ. Παπαδημούλης σχολίασε: “Με νέες δηλώσεις του, ο Σούλτς υπόσχεται βοήθεια στην Ελλάδα, ακόμη κι αν ψηφιστεί το ´Οχι. Παιχνίδια σκοπιμότητας, σταθερότητα ανεμοδείκτη…”.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here