Παπαδημούλης: Λογοδοσία του Eurogroup στην Ευρωβουλή (βίντεο)

«Που λογοδοτεί το Eurogroup; Το Eurogroup είναι το «αφεντικό» της Ευρωζώνης, η Κομισιόν είναι ο κομπάρσος και το Ευρωκοινοβούλιο βρίσκεται στο περιθώριο». Aυτά τόνισε μιλώντας στην Ολομέλεια, ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Αν θέλουμε να προχωρήσει η Ευρωζώνη υπέρ των πολιτών, τότε θα πρέπει να εγκαταλείψετε την διακυβερνητική μέθοδο και να λογοδοτούν οι πάντες, και το Eurogroup, στο Ευρωκοινοβούλιο», συμπλήρωσε.

Και απαντώντας σε ερώτηση-πρόκληση Ολλανδού συντηρητικού βουλευτή, θιασώτη των απόψεων Σόιμπλε)»Γιατί δεν βγαίνετε από την Ευρωζώνη για να διαπραγματευτείτε μετά μια μεγάλη διαγραφή χρέους;), ο κ. Παπαδημούλης υπογράμμισε:  Σας ευχαριστούμε για την υπόδειξη, αλλά δεν πρωτοτυπείτε. Επαναλαμβάνετε την πρόταση του κ. Σόιμπλε, την οποία απορρίπτει η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων. Εμείς οι Έλληνες θέλουμε να αλλάξουμε την Ευρώπη, όχι να δραπετεύσουμε από αυτήν».

«Κύριε Ντομπρόβσκις,, συνέχισε ο κ. Παπαδημούλης, «πολύ φοβάμαι ότι η αισιοδοξία και ο εξωραϊσμός που χαρακτήρισε την ομιλία σας και την ομιλία του κυρίου Σμιτ, απέχει πολύ από την πραγματικότητα: αύξηση της ανεργίας, αύξηση της φτώχειας, αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων, μείωση των επενδύσεων, αναιμική και σαθρή ανάκαμψη της οικονομίας. Και αυτό οφείλεται στην αποτυχία μιας δογματικά μονομερούς λιτότητας -που θα έφερνε δήθεν επενδύσεις και έφερε απο-επένδυση, και σε μια στρεβλή, ελλειμματική αρχιτεκτονική της Ευρωζώνης -που αρνείστε να τη δείτε για να διορθώσετε αυτά τα ελλείμματα».

 Η παρέμβαση Παπαδημούλη έγινε στην Κοινή συζήτηση για το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο για το 2015 και τη Δήλωση που θα πραγματοποιήσει η Κομισιόν για τις πρωτοβουλίες ολοκλήρωσης της ΟΝΕ, ενώπιον του Αντιπρόεδρου της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις και του Εκπροσώπου του. Συμβουλίου Νίκολας Σμιτ.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here