Παπαδημούλης: Το Grexit βλάπτει και την Ελλάδα και την Ευρωζώνη

«Το Grexit είναι έξω από το τραπέζι» και όποιος επικαλείται το ζήτημα, «όχι μόνο βλάπτει την Ελλάδα, αλλά και το σύνολο της Ευρωζώνης» δηλώνει στη γερμανική εφημερίδα «Taz» ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος επέρριψε την ευθύνη για την καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις στις «υπερβολικές απαιτήσεις του ΔΝΤ».

«Το ΔΝΤ επιμένει στη λήψη πρόσθετων μέτρων λιτότητας», τονίζει ο κ. Παπαδημούλης και προσθέτει: «Είμαστε αντιμέτωποι με μια παράλογη κατάσταση, όπου ο κ. Σόιμπλε θέλει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα, αλλά απορρίπτει κάθε συμβιβασμό μαζί του».

«Αν θέλουμε», σημειώνει, «πραγματικά μια συμβιβαστική λύση, πρέπει όλες οι πλευρές να μετακινηθούν από την αρχική τους θέση. Με αυτή την έννοια, ελπίζω αρκετά σε έναν «λευκό καπνό» κατά τη σύνοδο των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης τη Δευτέρα».

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, απαντώντας σε ερώτηση για την ανάγκη εξεύρεσης μιας μακροπρόθεσμης λύσης για την Ελλάδα, τονίζει πως «η μόνη λύση θα ήταν η ελληνική οικονομία να επιστρέψει σε μια πορεία ανάπτυξης και να εξαλειφθούν οι αιώνιες αμαρτίες σε αυτή τη χώρα, όπως οι πελατειακές σχέσεις, η διαφθορά, η φοροδιαφυγή».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here