Δ. Παπαδημούλης: Απίθανος ο συμβιβασμός εντός ΣΥΡΙΖΑ, πιό πιθανές οι εκλογές

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(ΑΛ. ΖΩΝΤΑΝΟΣ)

Δεν θεωρεί ότι μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και να αποφευχθούν αποχωρήσεις στελεχών,  ο ευρωβουλευτής του κόμματος και αντιπρόεδρος του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου, Δημ. Παπαδημούλης.

Μιλώντας στον Σκάι,  εκτίμησε ότι σύντομα θα έχουμε εκλογές: «Θεωρώ»πιθανό το ενδεχόμενο η κυβέρνηση -και το θεωρώ και λογικό- να ζητήσει την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης -κάτι που θα υποχρεώσει τους πάντες να τοποθετηθούν με σαφήνεια, ευκρίνεια, αξιοπιστία και νομίζω ότι το σενάριο των εκλογών μέσα στους επόμενους μήνες είναι εξαιρετικά πιθανό», τόνισε χαρακτηριστικά. 

Κατά τον ίδιο, «στην κοινωνία, ο ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση, προσωπικά ο πρωθυπουργός, αποτελούν τον μοναδικό πόλο πολιτικής σταθερότητας και η στήριξη που έχει στην κοινωνία ο ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση και ακόμη περισσότερο ο Τσίπρας, είναι πολύ μεγαλύτερη απ’ αυτήν που υπάρχει στη Βουλή. Και αυτό εκτιμώ ότι σύντομα, μέσα στους επόμενους μήνες, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα φανεί».

Ο κ. Παπαδημούλης εξέφρασε την άποψη ότι  πρέπει να προηγηθεί των εκλογών η σταθεροποίηση της χώρας. «Προέχει να «κλειδώσει» η συμφωνία, να υπογραφεί η σύμβαση με τον ευρωπαϊκό μηχανισμό σταθερότητας, να δοθεί η πρώτη δόση του δανείου και να αρχίσει η εφαρμογή αυτού του προγράμματος», είπε. Και συμπλήρωσε:

«Την ίδια ώρα η κυβέρνηση να αρχίσει να επιτυγχάνει αποτελέσματα στους τομείς προτεραιότητας που είχε θέσει πέρα απ’ το μνημόνιο που είναι: διαφθορά, φοροδιαφυγή, γραφειοκρατία, επενδύσεις, στήριξη στο μέτρο του εφικτού των ασθενέστερων, προκειμένου αυτή η αναγκαστική επιλογή να συμπληρωθεί με επιλογές που μπορούν να ανακουφίσουν».

«Χρειαζόμαστε πολιτική σταθερότητα και αυτή έχει κλονιστεί» κατέληξε.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here