Παπαδημητρίου σε Bloomberg: Η Ελλάδα μπορεί να έχει πρόσβαση στις αγορές και χωρίς ποσοτική χαλάρωση

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ(Κ. ΜΠΑΛΤΑΣ)

Oι τάσεις είναι θετικές για την οικονομία το πρώτο τρίμηνο του έτους τόσο στο ΑΕΠ, τις κρατήσεις στον τουρισμό, τις εξαγωγές, τις ξένες άμεσες επενδύσεις τόνισε στο Bloomberg ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου υπογραμμίζοντας ότι «συνολικά βρισκόμαστε στο δρόμο της ανάκαμψης, ο ρυθμός ανάπτυξης που εκτιμάται από την ΕE, το ΔΝΤ και την Ελληνική Κυβέρνηση είναι γύρω στο 2% και οι επαφές μου εδώ με επενδυτές και άλλους δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για την Ελλάδα».

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο BLOOMBERG TV, στην εκπομπή «What’d you miss?», με τους δημοσιογράφους Joe Weisenthal, Scarlet Fu και Julia Chatterly, ο υπουργός Οικονομίας ότι «με βάση την έκφραση ενδιαφέροντος που έχω διαπιστώσει η Ελλάδα θα είναι σε θέση να έχει πρόσβαση στις αγορές ακόμα και χωρίς την ποσοτική χαλάρωση» και ότι αυτό θα γίνει στο τέλος αυτής της χρονιάς ή στην αρχή του 2018.

ομίζω ότι η πρόσβαση στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ έχει περισσότερο συμβολική σημασία παρά ουσιαστική επέκταση της χρηματοδότησης. Υπάρχει όριο στο ποσό της χρηματοδότησης που θα μπορούσαμε να έχουμε από το πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης. Καλό θα ήταν να το έχουμε αλλά εναπόκειται στην απόφαση ενός ανεξάρτητου ιδρύματος και δεν αφορά το πρόγραμμα. Παρ’ όλα αυτά με βάση την έκφραση ενδιαφέροντος που έχω διαπιστώσει η Ελλάδα θα είναι σε θέση να έχει πρόσβαση στις αγορές ακόμα και χωρίς την ποσοτική χαλάρωση.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here