Παπαδημητρίου: Επιτυχής, στοχευμένη και στρατηγικά δομημένη η έξοδος στις αγορές

Επιτυχημένη, στοχευμένη και στρατηγικά δομημένη χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο στην ΕΡΤ 1.

«Μπορούμε να είμαστε ευτυχείς με το αποτέλεσμα» είπε ο υπουργός και απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για το επιτόκιο που έλαβε η χώρα μας, σημείωσε ότι η διαφορά στο επιτόκιο είναι απλώς ένας δείκτης σε σχέση με το επιτόκιο του 2014 και θα πρέπει να κοιτάξει κάποιος όλα τα στοιχεία. Δηλαδή, όπως είπε, ότι η χώρα μας είναι καλύτερα από το 2014, καθώς υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για την οικονομία μας από ξένους και εγχώριους επενδυτές για άμεσες επενδύσεις, υπάρχει μείωση της ανεργίας και ότι σχεδιάζονται, άμεσα, νέες επενδύσεις που θα οδηγήσουν και σε νέες θέσεις εργασίας.

Σχετικά με τον «οδικό χάρτη» της κυβέρνησης για το μέλλον, ο υπουργός ανέφερε ότι βασίζεται στην αναπτυξιακή στρατηγική της χώρας η οποία έχει εκπονηθεί, και το μοντέλο που επιχειρείται είναι να εξαλειφθούν οι ανισότητες που υπάρχουν μεταξύ Περιφερειών. «Αφορά σε ένα καινούργιο παραγωγικό μοντέλο που βασίζεται στην καινοτομία, την εξωστρέφεια, τις επενδύσεις και το εξειδικευμένο προσωπικό που διαθέτει η χώρα» είπε ο κ. Παπαδημητρίου.

«Στόχος μας είναι – συνέχισε ο υπουργός – να μπορέσουμε να μεγιστοποιήσουμε την οικονομία μας, ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και να μειώσουμε την ανεργία κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες μέσα σε τρία χρόνια».

Σχετικά με την εικόνα που αποκόμισε από τα πρόσφατα ταξίδια του στο εξωτερικό και τις επαφές του με επενδυτές, ο κ. Παπαδημητρίου ανέφερε ότι η εικόνα από τα ταξίδια του σε ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία είναι πολύ θετική για το επενδυτικό ενδιαφέρον που υπάρχει για την Ελλάδα, όχι μόνο από επενδυτές που ήθελαν να επενδύσουν στα ελληνικά ομόλογα, αλλά και από επενδυτές που ενδιαφέρονται για την πραγματική οικονομία: για επενδύσεις στον τουρισμό, στη βιομηχανία και στα logistics, στα λιμάνια και στις νεοφυείς επιχειρήσεις.

ΑΠΕ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here