Πάντειος: Εκδήλωση για το περιβάλλον με αφορμή τα 15 χρόνια του ΕΚεΠΕΚ

Μία ειδική εκδήλωση αφιερωμένη στην περιβαλλοντική προστασία και την έρευνα, πραγματοποιεί το Ευρωπαϊκό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Κατάρτισης (ΕΚεΠΕΚ), την Παρασκευή 28 Απριλίου 2017 και ώρα 18.30, στην Αίθουσα Τελετών «Αριστοτέλης» του Παντείου Πανεπιστημίου, με αφορμή την συμπλήρωση δεκαπέντε (15) ετών λειτουργίας.

Σκοπός της επετειακής εκδήλωσης είναι να τιμηθούν φορείς και πρόσωπα τα οποία έχουν διακριθεί μέσα από το έργο τους για την προστασία του περιβάλλοντος στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Επιτροπή Μελέτης Επιπτώσεων Κλιματικής Αλλαγής της Τραπέζης της Ελλάδας, το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών και τον εκλιπόντα, Καθηγητή Γεώργιο Παπαδημητρίου.

Παράλληλα θα παρουσιαστεί το νέο συλλογικό έργο των ερευνητών και στελεχών του ΕΚεΠΕΚ με τίτλο: «Περιβάλλον. Διεθνής Προστασία. Πολιτική – Δίκαιο – Θεσμοί» το οποίο κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο Ι. Σιδέρης.

Το βιβλίο θα προλογίσει ο Ακαδημαϊκός Χρήστος Ζερεφός και θα παρουσιάσουν οι: Στέλιος Περράκης, Ομότιμος Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου, Πρέσβυς – Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδος στο Συμβούλιο της Ευρώπης  Μαρία Καραμανώφ, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητος, Αντιπρόεδρος Συμβουλίου της Επικρατείας  Σωτήρης Μουσούρης, πρώην Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας ΟΗΕ  Γεώργιος Σαμιώτης, Αν. Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Flyer βιβλιου ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. Διεθνής Προστασία

Ποιό είναι το Ευρωπαϊκό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Κατάρτισης

Το Ευρωπαϊκού Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Κατάρτισης ιδρύθηκε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο το 2002 με στόχο την προαγωγή της γνώσης στα ζητήματα του περιβάλλοντος και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Στα δεκαπέντε χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας του, το ΕΚεΠΕΚ έχει εστιάσει το ενδιαφέρον του στην έρευνα και την κατάρτιση σχετικά με τα θέματα της προστασίας του περιβάλλοντος και της αειφορίας, έχοντας πραγματοποιήσει πάνω από 100 εκδηλώσεις στις οποίες έχουν συμμετάσχει περίπου 5.000 άτομα από διάφορες κοινωνικές ομάδες.

Βασικοί άξονες του έργου του ΕΚεΠΕΚ είναι: α) η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, β) η έρευνα στους τομείς του περιβάλλοντος και της ανάπτυξης και γ) η παροχή υψηλού επιπέδου κατάρτισης και εκπαίδευσης, με έμφαση στα αντικείμενα της κλιματικής αλλαγής, της προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος, της βιώσιμης ενέργειας και του αναπτυξιακού φαινομένου.

Το ΕΚεΠΕΚ έχει εκδώσει περισσότερα από είκοσι βιβλία και συλλογικούς τόμους, στα θέματα έρευνας και ενδιαφέροντος του, ενώ παράλληλα έχει διακριθεί στο πλαίσιο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την σημασία και το περιεχόμενο των Θερινών Προγραμμάτων Κατάρτισης Νέων Επιστημόνων. Για Περισσότερες Πληροφορίες: www.ekepek.gr Βρείτε μας στο Facebook: ΕΚεΠΕΚ

Πρόσκληση Εκδήλωσης ΕΚεΠΕΚ και Παρουσίασης Τόμου Περιβάλλοντος_28042017

Πρόγραμμα Εκδήλωσης ΕΚεΠΕΚ και Παρουσίασης Τόμου Περιβάλλοντος_28042017

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here