Πανούσης: Να εξετάζονται και οι πολιτικοί από ψυχιάτρους

ΦΩΤΟ: ΕΥΡΩΚΙΝΗΣΗ

Δηλώσεις  που έκαναν αίσθηση, δηλώσεις με πολλούς παραλήπτες , έκανε σήμερα Πέμπτη ο  Γιάννης Πανούσης . » Να εξετάζονται  από ψυχιάτρους  και οι πολιτικοί » για να μην γίνουμε ένα απέραντο φρενοκομείο» , πρότεινε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη και πρόσθεσε με νόημα: «Υπερασπίζομαι τους θεσμούς της δημοκρατίας.»

Στο περιθώριο της εκδήλωσης για την δημιουργία Πολιτιστικού Κέντρου της Αστυνομίας, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο Μέγαρο της λεωφόρου Κατεχάκη, ο κ. Πανούσης  σχολίασε για  τις επιθέσεις που δέχεται τον  τελευταίο καρό, από διάφορες πλευρές.

«Η αστυνομία είναι θεσμός της δημοκρατίας και προστατεύει όλους τους πολίτες, με αφορμή  ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά, σχετικά με περιστατικά εις βάρος γραφείων και μελών της Χρυσής Αυγής. » Η  αστυνομία υπηρετεί το κράτος δικαίου και προστατεύει τους πολίτες ανεξαρτήτως φύλλου, φυλής ή οποιουδήποτε άλλου χαρακτηριστικού.» Είπε ακόμη οτι  καταδικάζει την ένοπλη βία γιατί δεν έχει καμία σχέση με τη δημοκρατία, επισημαίνοντας πως «τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου, η Πολιτεία δεν το αφήνει σε κανένα μόρφωμα».
Ο κ. Πανούσης πρόσθεσε: «Όποιος και όποια πιστεύει ότι υπάρχει κοινοβουλευτική δημοκρατία απαξιώνοντας τον ρόλο της αστυνομίας και μειώνοντας το κύρος του κάθε αστυνομικού, προσφέρει κακές υπηρεσίες». «Την ώρα που η σχέση εμπιστοσύνης αστυνομίας-πολίτη έχει αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά, απάδει οποιαδήποτε εκ του αφελούς ή εκ του πονηρού, επαναφορά του κλίματος καχυποψίας» πρόσθεσε.
Ερωτηθείς  σχετικά  με την αναφορά του στην Βουλή, ότι κάποιοι δημιουργοπύν κλίμα καχυποψίας την ώρα που κάποιοι άλλοι προσπαθούν να συμφιλιώσουν την Αστυνομία με τους πολίτες, ποιους εννοεί και για ποιο σκοπό το κάνουν, απάντησε:

«Ακούσατε τι είπε η Χρυσή Αυγή στην ερώτησή της ,ότι ηγούμαι παρακράτους. Υπάρχουν δύο απόψεις. Η μία που κάνει λόγο για αστυνομία του παρακράτους που εκεί βρίσκεις όλα τα σκοτεινά σημεία της μεταπολίτευσης του εμφυλίου ή της δικτατορίας και από την άλλη πλευρά υπάρχει μία αντίληψη που λέει να μεταμφιέζω τους αστυνομικούς, ντρέπεται για τους αστυνομικούς, δεν τους χρειάζεται και πρέπει να τους κρύβουμε. Δεν ξέρω αν αυτό είναι λαϊκή δημοκρατία, τι είναι αυτό το πράγμα δεν το ξέρω και η αστυνομία είναι στη μέση. Προσπαθώ λοιπόν εγώ πρώτον να κρατήσω το ηθικό της αστυνομίας, να μην νοιώθουν ότι τους γδύνουν, τους ντύνουν. Εγώ δεν έχω λόγο να μπαίνω σε πολιτικές αντιπαραθέσεις. Δεν έχω αντίπαλο κάποιον και να βάζω φωτογραφία στον τοίχο να του πετώ βελάκια. Εγώ μιλάω για θέματα της επιστήμης μου και του θεσμικού μου ρόλου.  Για περιπτώσεις άλλων επιστημών και άλλων ρόλων, θεατρικών ή μη, ή κάτι άλλο, δεν μπορώ να μιλήσω».

Να σημειωθεί ότι μετά από απόφαση το πρωθυπουργού,  που δημοσιεύτηκε  το απόγευμα της Πέμπτης σε ΦΕΚ, στον κ. Πανούση, πέρασε και η εποπτεία της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών ( ΕΥΠ).

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here