Γ. Πανούσης: Η ρήξη με τους εταίρους θα είναι εθνική καταστροφή

ΦΩΤΟ: EUROKINISS(ΑΛ. ΖΩΝΤΑΝΟΣ)

Ιδιαίτερα σκληρή κριτική σε όσους, εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζουν την ρήξη με τους εταίρους εξαπέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γ. Πανούσης. Ο υπουργός που έχει συγκεντρώσει μέχρι τώρα τα πυρά πολλών στο ΣΥΡΙΖΑ για τις θέσεις του, υποστήριξε ότι όσοι υποστηρίζουν τη ρήξη και την έξοδο από το ευρώ, καταστρέφουν τη χώρα.

Ο κ. Πανούσης απάντησε και στις αιτιάσεις της Προέδρου της Βουλής εναντίον του, λέγοντας χαρακτηριστικά «βοηθός πρωθυπουργού δεν προβλέπεται στο Σύνταγμα».

Και συμπλήρωσε: «Εγώ δεν έχω πρόβλημα με την κ. Κωνσταντοπούλου και ως βουλευτές περνάγαμε μια χαρά τα 2,5 που ήμουν στη ΔΗΜΑΡ. Δεν ξέρω γιατί έγινε αυτή η επίθεση με υπαινιγμούς. Δεν ξέρω που δίνει αναφορά ο καθένας και που δίνει διαπιστευτήρια όταν βγάζει λόγους».

Οι δηλώσεις του κ. Πανούση, περιλαμβάνονται σε δύο συνεντεύξεις που έδωσε, στο Μέγκα και στο Πρώτο Θέμα.

Υπέρ έστω και επώδυνης συμφωνίας

Στη συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα, υποστηρίζει ότι «η ρήξη με τους εταίρους θα είναι εθνική καταστροφή» και τάσσεται υπέρ μίας συμφωνίας, ακόμη και επώδυνης.

«Δεν υπάρχει άλλη λύση. Και αυτές τις ιστορίες περί Κίνας και Ρωσίας εγώ τις βρίσκω αστείες. Δεν μπορεί να κάνεις παιχνίδια κόντρας σε αυτήν την Ένωση. Θες να βγεις; Βγες. Να μου πεις, πού πας; Πού θα πας μόνος σου; Όταν βγεις, νομίζει ότι βγαίνεις μόνο από το ευρώ; «Δεν βγαίνεις από΄όλα τα ταμεία για τους πρόσφυγες;¨, αναρωτήθηκε με νόημα.

Για τις απόψεις του Κώστα Λαπαβίτσα, να εξετασθεί το ενδεχόμενο επιστροφής σε εθνικό νόμισμά, ο κ. Πανούσης απαντά: «Αν κάποιοι πιστεύουν ότι πρέπει να γυρίσουν στο 1950, να γυρίσουν. Απλώς να είναι υπόλογοι. Ξέρετε αυτό που δεν αντέχω στην Ελλάδα είναι η ανοησία και η ανευθυνότητα -αν φορολογούνταν, δεν θα είχαμε ανάγκη από άλλα λεφτά».

Τα ίδια ανέφερε και στο Μέγκα, επαναλαμβάνοντας ότι ακόμα και μια επώδυνη συμφωνία θα τη στηρίξει ο κόσμος, αλλά τη ρήξη δεν θα τη στηρίξει κανένας.

Τι απαντά για τις επιθέσεις εναντίον του

Αναφερόμενος στις επιθέσεις που δέχεται, σημείωσε πως «με την κριτική που κάνω στηρίζω τον Τσίπρα, αλλά δεν μπορώ να μην λέω και τη γνώμη μου».

«Δεν κάνω πόλεμο με κανέναν. Δεν προσωποποιώ τίποτα. Δέχομαι πόλεμο και απαντώ με τις απόψεις μου. Δεν απαντάω με προσωπικές επιθέσεις», πρόσθεσε.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε και στη σύγκρουσή του με την πρόεδρο της Βουλής. «Όταν έγινε αυτή η ιστορία είπα ότι ο κάθε θεσμός να σέβεται κάθε θεσμό. Δεν είπα ότι ο ένας θεσμός είναι ανώτερος από τον άλλο. Προφανώς η Βουλή είναι ανώτερη από την αστυνομία. Αλλά έχεις δημοκρατία χωρίς αστυνομία; Υπάρχει τέτοιο μοντέλο και δεν το ξέρω;»

«Οριζόντιες εξουσίες έχει μόνο ο πρωθυπουργός. Όλοι οι άλλοι έχουν κάθετες. Βοηθός πρωθυπουργού δεν προβλέπεται στο Σύνταγμα» είπε ο κ. Πανούσης και συμπλήρωσε: «Ο καθένας έχει τις δικές του αρμοδιότητες (…)

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here