Πανούσης: Εχουμε τρικομματική κυβέρνηση. Βλέπω εκλογές το φθινόπωρο

ΦΩΤΟ:INTIME
«Έχουμε τρικομματική κυβέρνηση. Διότι είναι άλλο πράγμα να διαφωνείς σε ένα νομοσχέδιο και άλλο πράγμα να έχεις ένα συντονισμένο, συγκροτημένο άλλο κέντρο εξουσίας» τόνισε ο Γιάννης Πανούσης αναφερόμενος στους «αντάρτες» βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και στο ρήγμα που έχει δημιουργηθεί στο εσωτερικό του κόμματος.
Μιλώντας σήμερα Παρασκευή στο Mega ο κ. Πανούσης επισήμανε ότι όταν ο αριθμός των όσων καταψηφίζουν τα νομοσχέδια είναι ίδιος, «πάει να πει πως έχεις ένα συγκροτημένο πυρήνα και αυτό δεν αλλάζει. Ή πρέπει να αλλάξει ο κ. Τσίπρας ή πρέπει να αλλάξουν αυτοί, διότι αυτό θα έρχεται κάθε μέρα μπροστά μας».
Αναρωτήθηκε μάλιστα «πόσο μπορεί να αντέξει  ενωμένο το κόμμα και να μη δημιουργήσει σύγχυση στην κοινή γνώμη».
«Για μένα το πρόβλημα μου είναι το εξής ότι έχεις 3,5 χρόνια για να δείξεις ότι ξέρεις να κυβερνάς αριστερά. Όλοι μιλούν για αριστερό ή δέξιο κράτος αλλά δεν έχουμε κράτος», συμπλήρωσε αφήνοντας αιχμές.
Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο εκλογών απάντησε ότι «βλέπει» εκλογές στον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

«Έξι μήνες ένα πολύ μεγάλο μέρος της κυβέρνησης διαπραγματευόταν ενώ δεν όφειλε να διαπραγματεύεται, όφειλε να δουλεύει, να κυβερνάει. Διαπραγματεύονταν και άνθρωποι, οι οποίοι ήταν αναρμόδιοι σε αυτόν τον τομέα. Τώρα αν τρεις μήνες έχουμε αυτό το μετέωρο βήμα, πάμε σε εκλογές τον Σεπτέμβη, στην ουσία έχεις εννιά μήνες που μια κυβέρνηση δεν έχει δείξει τι είναι αριστερό.»

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις της κ. Βαλαβάνη η οποία ανέφερε ότι είχε μάθει, αναρμοδίως, πως έχουν χαθεί βαλιτσάκια της ΕΥΠ, απάντησε:

«Ένα βαλιτσάκι έχει η ΕΥΠ. Το οποίο το έχει ο κ. Ρουμπάτης κλειδωμένο και έχει αυτός τα κλειδιά. Δεν υπάρχουν βαλιτσάκια. Κι ένα βαλιτσάκι έχει η Αντιτρομοκρατική. Τελειώσαμε με τα βαλιτσάκια. Τώρα αν κυκλοφορούνε βαλιτσάκια στο εμπόριο είναι άλλο ζήτημα».

Επικριτικός εμφανίστηκε και για τις αντιρρήσεις που εκφράζονται σχετικά με τη συνεργασία με τους εκπροσώπους της τρόικας. «Εάν θεωρούμε ότι είναι πραξικόπημα η υπογραφή από τον πρωθυπουργό και είναι και εκχώρηση κυριαρχίας, μπήκαν οι οχτροί στην πόλη, άρα να τους πυροβολήσουμε. Αν θεωρούμε ότι μπαίνουμε σε μια διαδικασία συνεργασίας, όπου τίποτε δεν έχουμε να κρύψουμε, όπου όλα πρέπει να γίνουν όμως στην διαφάνεια, με λογοδοσία, να ξέρει ο λαός τι γίνεται. Αυτό το κρυφτούλι να πηγαίνουν σε ξενοδοχεία δεν το καταλαβαίνω. Ούτε κανένας υπουργός πρέπει να θίγεται που συνεργάζεται, γιατί συνεργάζεται έτσι κι αλλιώς. Σε πολλά πράγματα συνεργαζόμαστε με τις φίλιες ή λιγότερο φίλιες χώρες, ευρωπαϊκές και μη… Δεν αντιλαμβάνομαι ακριβώς αυτή τη βαβούρα που γίνεται γύρω από τη συνάντηση αυτών των ανθρώπων… Προτιμώ να είναι στο υπουργείο, σε μια αίθουσα, να ξέρει ο κόσμος τι γίνεται» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here