Πανούσης: Είχαμε αλλαγή κυβέρνησης όχι πολιτεύματος

Μήνυμα κυρίως προς το εσωτερικό τη κυβέρνησης και κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ, στέλνει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, δηλώνοντας ότι στις εκλογές του Ιανουαρίου, δεν άλλαξε το πολίτευμα της χώρας αλλά η κυβέρνηση.

«Υπενθυμίζω ότι το Σύνταγμα και οι νόμοι στηρίζουν την αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία, τη λαϊκή κυριαρχία και όχι τη λαϊκή δημοκρατία. Έχουμε αλλαγή κυβέρνησης, όχι αλλαγή πολιτεύματος» τονίζει ο μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής, ο υπουργός.

Ο κ. Πανούσης θεωρεί επίσης ότι ο πρωθυπουργός πρέπει «να φτιάξει πρώτα το κράτος και μετά την Αριστερά. Να μην πηγαίνει αντίστροφα. Πρέπει πρώτα να εμπεδώσει τη Δημοκρατία και μετά να δώσει το αριστερό χρώμα στην κυβέρνησή του».

Ασκεί επίσης κριτική στον Γιάνη Βαρουφάκη, τον οποίον εμμέσως πλην σαφώς κατηγορεί ότι διέπραξε το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας(αποσταθεροποίηση του νομίσματος και άρα της εύρυθμης λειτουργίας του πολιτεύματος)την Ζωή Κωνσταντοπούλου, την οποία κατηγορεί ότι θέλει να υποκαταστήσει τον πρωθυπουργό και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη τον οποίο επικρίνει για άγνοια κινδύνου στα σχέδια που επεξεργάζεται.

Τέλος για όσους εξακολουθούν να προκαλούν επεισόδια με το πρόσχημα «επειδή η κυβέρνηση είναι αριστερή κάνουμε ό,τι θέλουμε» αναφέρει: «Μερικοί ταυτίζουν την έννοια του αγωνιστή με τη ρίψη μολότοφ. Ε, δεν θα τους περάσει».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here