Πάνω από το 50% η πληρότητα στις ΜΕΘ – Τα μέτρα που εξετάζονται

Παραμένει η ανησυχία για την εξάπλωση της πανδημίας με την Αττική  που συνεχίζει να καταγράφει το μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον σε 20.142 ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων  που έφτασε τους 83 έχει ανάψει το κόκκινο φως στην επιστημονική κοινότητα.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ, τα θύματα του ιού στη χώρα αυξήθηκαν σε 417, με τη διάμεση ηλικία των θανόντων να είναι 70 ετών και άνω.

Ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος μίλησε (OPEN TV) για τις τρέχουσες εξελίξεις και για τα μέτρα που ενδέχεται να εφαρμοστούν.

Σύμφωνα με τον κ. Γώγο, το πιο ανησυχητικό στην Αττική είναι ο αριθμός των διασωληνωμένων και το γεγονός ότι η πληρότητα στις ΜΕΘ βρίσκεται πάνω από το 50%. Όσον αφορά στα μέτρα που ισχύουν αυτή τη στιγμή στην Αττική αλλά και όσα ενδέχεται να εφαρμοστούν στο άμεσο μέλλον, ο καθηγητής σημείωσε πως «η παρέμβαση που πρέπει να γίνει είναι να τηρηθούν και να επιτηρηθούν αυστηρά τα υπάρχοντα μέτρα», ενώ διευκρίνισε ότι η επιτροπή δεν θα εισηγηθεί αυστηρότερα μέτρα για την εν λόγω περιφέρεια, ωστόσο τόνισε ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτική η καθολική χρήση μάσκας, παντού.

Και ενώ παρατηρείται γενικευμένη ανησυχία, στο Μέγαρο Μαξίμου θα γίνει ακόμα μια καθιερωμένη σύσκεψη την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση.

Με την Αττική να βρίσκεται στο επίκεντρο της διασποράς της νόσου, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, τόνισε (ΣΚΑΪ) ότι δεν υπάρχει θέμα γενικού lockdown στην Ελλάδα, ούτε να κλείσει η εστίαση στην Αττική εξηγώντας αυτό που όλοι υποψιάζονται: «Eίναι πολύ δύσκολο να γίνει, επειδή θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στην οικονομία».

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here