Πάνω από 7.000 πρόσφυγες στη Σερβία διαμέσου Ελλάδας και ΠΓΔΜ

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Πάνω από 7.000 πρόσφυγες έφτασαν στη Σερβία τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, αφού διέσχισαν την ΠΓΔΜ και την Ελλάδα, σημειώνει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Αναφέρει ακόμη ότι έλαβε διαβεβαιώσεις από τις Αρχές της ΠΓΔΜ πως θα αφήσουν ανοιχτά τα σύνορά τους για τους πρόσφυγες.

Την ουδέτερη ζώνη και τη συνοριακή γραμμή της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα επισκέφθηκε, χθες, ο υπουργός Άμυνας της ΠΓΔΜ Ζόραν Γιόλεφσκι, όπου είχε συναντήσεις με αξιωματικούς του στρατού σχετικά με την κατάσταση που διαμορφώνεται στα σύνορα.

Ο στρατός της ΠΓΔΜ έστησε δύο σκηνές κοντά στην ουδέτερη ζώνη ώστε να γίνεται και εκεί η καταγραφή των προσφύγων που εισέρχονται στο έδαφος της χώρας, για να επιταχύνεται η διαδικασία.

Στο μεταξύ συνεχή είναι τα κύματα προσφύγων που φτάνουν στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας – ΠΓΔΜ, μεταξύ Ειδομένης και Γευγελής, με σκοπό στη συνέχεια να εισέλθουν στα Σκόπια και να συνεχίσουν προς τη Σερβία.

Την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί θα συζητήσουν ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς και ο υπουργός Εσωτερικών της ΠΓΔΜ (στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγεται η αστυνομία) Μίτκο Τσάβκοφ, που θα συναντηθούν στη Γευγελή.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here