Πάνω από 500 κιλά αρτοσκευάσματα από τους αρτοποιούς στους πρόσφυγες

ΦΩΤΟ: ΙΝΤΙΜΕ (ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

 

Με μια κίνηση αλληλεγγύης και ανθρωπιάς οι αρτοποιοί της Θεσσαλονίκης έδωσαν στους ταλαιπωρημένους πρόσφυγες που συρρέουν στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ, στο ύψος της Ειδομένης, όχι μόνο ψωμί αλλά και κουράγιο να συνεχίσουν το δύσκολο ταξίδι τους στην κεντρική Ευρώπη. 

Αντιπροσωπεία του Σωματείου Αρτοποιών Θεσσαλονίκης «Ο Προφήτης Ηλίας», βρέθηκε για περισσότερες από δύο ώρες στο Λευκό Πύργο και στις 3:00 το μεσημέρι συνοδεύοντας δύο φορτηγά όπου φορτώθηκαν τα αρτοσκευάσματα, αναχώρησε προς την Ειδομένη.

Ο αρχικός στόχος των 500 κιλών αρτοσκευάσματα ξεπεράστηκε, όπως επισήμανε η πρόεδρος του Σωματείου, Ελισσάβετ Κουκουμέρια, διευκρινίζοντας ότι τα προϊόντα θα παραδοθούν στον Ερυθρό Σταυρό, από όπου και θα διανεμηθούν.

«Είχα προπάππου πρόσφυγα καταλαβαίνω πολύ καλά τι καημό κουβαλάνε οι τωρινοί» δήλωσε η ίδια.  «Τα μέλη μας κάνουν μια κίνηση ανθρωπιάς απέναντι σε όλους αυτούς που διέρχονται από τη χώρα μας για να φύγουν από ένα πόλεμο και έχουν μπροστά τους έναν άλλο πόλεμο μέχρι να φτάσουν εκεί που θέλει να πάει ο καθένας. Εμείς απλά βάζουμε ένα λιθαράκι στη βοήθεια που πρέπει να τους δίνουμε, προϊόντα του φούρνου της γειτονιάς, ψωμί και αρτοσκευάσματα» υπογράμμισε.

Τα προϊόντα που θεωρούνται πιο χρήσιμα για τους πρόσφυγες είναι φρυγανιές, κουλουράκια κάθε είδους, κρουασάν και τσουρέκια, όλα σε ατομικές συσκευασίες.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here