Πάνω από 2000 Σύροι πρόσφυγες μπήκαν στην Αυστρία. Τελικός προορισμός η Γερμανία

ΦΩΤΟ: EURKONISSI(ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ A.P)

Πρωτοφανείς καταστάσεις από το προσφυγικό κύμα βιώνει η Ευρώπη. Οι πάνω από 2.000 Σύροι πρόσφυγες που ξεκίνησαν με τα πόδια το ταξίδι προς τη Βιέννη και τη Γερμανία,  έφτασαν, τελικά με λεωφορεία, στα αυστριακά-ουγγρικά σύνορα και συνεχίζουν τη πορεία τους με τελικό προορισμό την Γερμανία.

Η αυστριακή αστυνομία περιμένει μέχρι 10.000 πρόσφυγες καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββάτου. Ο αριθμός όσων είχαν ήδη φτάσει το πρωί είχε ξεπεράσει τις 2.000 ενώ το μεσημέρι έφτασε στο γερμανικό Μόναχο το πρώτο νέο τρένο με περίπου 400 μετανάστες.

Οι ουγγρικές αρχές επέτρεψαν τελικά την αποχώρηση των προσφύγων, διαθέτοντας επίσης περίπου 100 λεωφορεία για τα σύνορα.Είχε προηγηθεί η διαβεβαίωση από την αυστριακή και γερμανική κυβέρνηση πως θα επιτρεπόταν στους πρόσφυγες η διέλευση μέχρι τη Γερμανία.

ÏÕÃÃÁÑÉÁ - ÐÑÏÓÖÕÃÅÓ ÊÁÉ ÌÅÔÁÍÁÓÔÅÓ ÓÔÇÍ ÂÏÕÄÁÐÅÓÔÇ ÊÁÉ ÓÔÏ ÌÐÉÔÓÊÅ

Οι πρόσφυγες πέρασαν το πρωί του Σαββάτου υπό βροχή, τα σύνορα με κατεύθυνση το Νίκελσντορφ. Από εκεί οι πρόσφυγες αναμένεται να συνεχίσουν είτε για τη Βιέννη είτε απευθείας για το Σάλτσμπουργκ, τον τελευταίο αυστριακό σταθμό πριν τη γερμανική Βαυαρία. Εκτός από τα (σχετικά λίγα) τρένα που σταματούν στο Νίκελσντορφ, θα χρησιμοποιηθούν και τρένα που θα σταματούν κατ’ εξαίρεση στην κωμόπολη όπως και επιπλέον συρμοί που θα βάλουν οι αυστριακοί σιδηρόδρομοι (ÖBB).

Το πρωί του Σαββάτου, οι αυστριακές αρχές ανέφεραν πως ο αριθμός όσων είχαν ήδη φτάσει ξεπερνούσε τις 2.000 και αναμενόταν να αυξηθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Στην αυστριακή πλευρά, εθελοντές και Ερυθρός Σταυρός έδιναν τρόφιμα και νερό στους εξαντλημένους πρόσφυγες.

Οι πρόσφυγες, υπενθυμίζεται, είχαν μείνει μετέωροι κατά τη διάρκεια της εβδομάδας είτε στον κεντρικό σταθμό της Βουδαπέστης είτε στο Μπίτσκε -όσοι δεν είχαν προλάβει να αξιοποιήσουν το «παράθυρο» της Δευτέρας, όταν για περίπου ένα 24ωρο οι ουγγρικές αρχές είχαν επιτρέψει το ταξίδι με τρένο προς την Αυστρία.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here