Οι βάσεις εισαγωγής σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ – Ψηλά οι Ιατρικές, κρατάνε οι Νομικές, ανεβαίνουν οι παιδαγωγικές: Όλα τα αποτελέσματα

Πτώση των βάσεων στις σχολές του 2ου επιστημονικού πεδίου των Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών και στο 5ο πεδίο της Οικονομίας και Πληροφορικής. Ο υψηλός ανταγωνισμός κράτησε ψηλά τις σχολές στο 1ο πεδίο των Ανθρωπιστικών σπουδών και στο 3ο πεδίο των περιζήτητων επιστημών Υγείας ενώ θεαματική άνοδο έχουν οι βάσεις στο υπό κατάργηση 4ο πεδίο των Παιδαγωγικών τμημάτων.

Άνοδος έως και 80 μορίων καταγράφεται στις βάσεις όλων των ιατρικών σχολών  ενώ σταθερά  παραμένουν οι νομικές σχολές.

Μεγάλη άνοδο παρουσιάζουν και τα παιδαγωγικά τμήματα Βόλου που ανεβαίνουν περίπου  1.000 μόρια ενώ στην Αθήνα ανεβαίνουν 800.

Οι χαμηλότερες φετινές επιδόσεις στην εξέταση των μαθηματικών κατεύθυνσης «έριξε» τις βάσεις αρκετών σχολών που έχουν σαν μάθημα βαρύτητας τα Μαθηματικά.

Το πρωί ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας οι βάσεις για την εισαγωγή στα ΑΕΙ-ΤΕΙ των υποψηφιών των φετινών Πανελληνίων. 

Οι ενδιαφερόμενοι  μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας:

α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους,

β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).

Επίσης ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των εισαγόμενων με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών (αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε.) και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Τα ανωτέρω αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ίδια ιστοσελίδα του Υπουργείου.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here