Πανελλαδικές: Λήγει σήμερα η προθεσμία για τα μηχανογραφικά

Λήγει οριστικά σήμερα Παρασκευή (17/07), η προθεσμία που έχουν οι υποψήφιοι , μετά την παράταση που δόθηκε για να υποβάλουν τα μηχανογραφικά τους δελτία.

Η παράταση δόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας μετά τις πολιτικές εξελίξεις  ώστε όσοι υποψήφιοι επιθυμούν να αναθεωρήσουν την επιλογή τους.  Τα νέα οικονομικά δεδομένα  θα υποχρεώσουν πολλούς υποψηφιους να δηλώσουν σχολή κοντά στο τόπο κατοικίας τους για ευνόητους λόγους.

Χρησιμοποιώντας τον προσωπικό του κωδικό ασφαλείας και τον 8ψήφιο κωδικό των εξετάσεων και επισκεπτόμενος τη διεύθυνση https://exams.it.minedu.gov.gr/, ο κάθε υποψήφιος μπορεί να βρει τον αριθμό εισακτέων, βάσεις παλιότερων ετών, το έντυπο με τις οδηγίες του και το ηλεκτρονικό μηχανογραφικό δελτίο.
Σε ό,τι αφορά στις βάσεις, αναμένεται μεγάλη πτώση σε δημοφιλείς σχολές, αλλά και σε σχολές της περιφέρειας. Η δυσκολία των θεμάτων φέτος, αναμένεται οτι  θα επιφέρει μεγάλη πτώση των βάσεων στις ιατρικές, τις νομικές και τις πολυτεχνικές σχολές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.
Η μεγαλύτερη πτώση αναμένεται να καταγραφεί στις σχολές του πρώτου πεδίου, ενώ μικρότερη θα είναι στα υπόλοιπα πεδία.
Από την άλλη πλευρά, στις χαμηλόβαθμες σχολές  που κινούνται μεταξυ  των 11.000 και  13.000 μορίων, της τεχνολογικής και της θετικής κατεύθυνσης, το πιθανότερο είναι ότι θα καταγραφεί μικρή άνοδος.
Σύμφωνα με την ανάλυση των στατιστικών στοιχείων:
Η Ιατρική Αθήνας θα κινηθεί ανάμεσα στα 19.000 και τα 19.050 μόρια
Η Νομική Αθήνας θα κινηθεί περί τα 18.500
Η Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων του ΕΜΠ γύρω στα 18.500 μόρια
Η Ιατρική Αλεξανδρούπολης γύρω στα 18.070 μόρια.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here