Αρχική Uncategorized Πανελλαδικές εξετάσεις: Μείωση – κοροϊδία της ύλης ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας

Πανελλαδικές εξετάσεις: Μείωση – κοροϊδία της ύλης ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας

Σε μικρή μείωση της  εξεταστέας ύλης (πολύ λιγότερη από την περσινή) των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου προχώρησε το Υπουργείο παιδείας  λόγω των έκτακτων συνθηκών που προκάλεσε η πανδημία.

Στο μάθημα των Αρχών Οικονομικής  Θεωρίας για παράδειγμα, αφαιρέθηκαν 2 κεφάλαια από  την φετινή  εξεταστέα ύλη ενώ πέρσι που επικρατούσν οι ίδιες συνθήκες πανδημίας, αφαιρέθηκαν 5 κεφάλαια. Η ίδια αναλογικά μικρή μείωση ισχύει για όλα τα πανελλαδικά εξεαζόμενα μαθήματα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, η Υπουργός ζήτησε από το Δ.Σ. του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) να εισηγηθεί συγκεκριμένες περικοπές της ύλης των μαθημάτων γενικής παιδείας, μαθημάτων ομάδων προσανατολισμού και μαθημάτων ειδικότητας για τις πανελλαδικές εξετάσεις, λαμβάνοντας υπόψη τις έκτακτες συνθήκες που έχει διαμορφώσει η συνεχιζόμενη πανδημία στην εκπαίδευση.

«Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων βρίσκεται κοντά σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς και σε διαρκή συνεννόηση με τους ειδικούς, ώστε να επιτευχθεί ο διττός στόχος: η διασφάλιση της ατομικής και δημόσιας υγείας και ταυτόχρονα η απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας», σημειώνεται σχετικά.

Η Υπουργός αιτήθηκε από το Δ.Σ. του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) να εισηγηθεί συγκεκριμένες περικοπές της ύλης των μαθημάτων γενικής παιδείας, μαθημάτων ομάδων προσανατολισμού και μαθημάτων ειδικότητας για τις πανελλαδικές εξετάσεις, λαμβάνοντας υπόψη τις έκτακτες συνθήκες που έχει διαμορφώσει η συνεχιζόμενη πανδημία στην εκπαίδευση.

Δείτε την Υπουργική απόφαση για ΓΕΛ

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here