Παναγιωτόπουλος: Έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα με την Τουρκία

Ετοιμαζόμαστε για όλα τα ενδεχόμενα σε όλα τα επίπεδα με την Τουρκία δήλωσε ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος λίγες ώρες μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στο Λονδίνο.

Συμφωνήσαμε σε καλό κλίμα ότι διαφωνούμε. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της συνάντησης Μητσοτάκη-Ερτνογάν, αποκάλυψε ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος. »Θεωρώ ότι υπάρχουν περιθώρια συνεννόησης αν υπάρχει καλή διάθεση. Εμείς δείξαμε. Η Τουρκία μετά τη συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη έδειξε μια κλιμακούμενη προκλητικότητα» ανέφερε ο Υπουργός.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε ότι ζητήσαμε να μάθουμε το περιεχόμενο της Συμφωνίας Τουρκίας-Λιβύης αλλά ο κ. Ερντογάν αρνήθηκε να παράσχει πληροφορίες. Μάλιστα είπε αστειευόμενος: Θα μπορούσατε να το μάθετε από τον λίβυο πρέσβη αλλά τον απελαύνετε, ανέφερε ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας.

Ο κ. Μητσοτάκης έθεσε και το προσφυγικό στον κ. Ερντογάν.

Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτόπουλο: οι τουρκικές λιμενικές αρχές δεν συνεργάζονται με τις ελληνικές και ότι αυτό δημιουργεί πρόσθετο πρόβλημα”. Σε αυτό αναμένεται να υπάρξει βελτίωση, αν και ασφαλώς “παίζει παιχνίδι” με το προσφυγικό ο Ερντογάν, ο οποίος όμως αναγνωρίζει ότι έχει πρόβλημα επικοινωνίας με την Ευρώπη.

«Από αύριο αλλάζει προς το αυστηρότερο και η στάση της δικής μας χώρας ως προς τον έλεγχο των συνόρων, ξεκινώντας από τα χερσαία σύνορα τα οποία είναι πιο εύκολο να ελεγχθούν», είπε ο Υπ. Εθνικής Άμυνας

«Η Τουρκία αυτήν την εποχή στα μάτια του λαού και των ηγετών της θεωρεί ότι “έχει πάρει τα πάνω της” κι αυτό ήταν εμφανές από τον τρόπο που “λειτουργούσε” η αντιπροσωπεία της στο ΝΑΤΟ» δήλωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Ο κ. Ερντογάν είπε ότι καλό είναι να πέσουν οι τόνοι. Τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης θα συνεχιστούν αλλά οπωσδήποτε υπάρχει μια ένταση. Δεν βιαζόμαστε να δώσουμε απαντήσεις ως προς τις ημερομηνίες έναρξης.

Ετοιμαζόμαστε για όλα τα ενδεχόμενα σε όλα τα επίπεδα με την Τουρκία δήλωσε ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλο. Η συμπεριφορά της Τουρκίας μας προβληματίζει αλλά δεν μας φοβίζει. Ο δικός μου ρόλος αυτός είναι στο Υπουργείο. Μιλάω με τον ομόλογό μου αλλά είμαστε πάντα έτοιμοι. Ο ρόλος μου είναι να φροντίζω για την καλύτερη δυνατή κατάσταση των ενόπλων δυνάμεων.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here