Πάμπλο Κασάδο ο «Μητσοτάκης» της Ισπανίας

Ο 37χρονος Πάμπλο Κασάδο εξελέγη στην ηγεσία του αντιπολιτευτικού συντηρητικού κόμματος της Ισπανίας, διαδεχόμενος τον πρώην πρωθυπουργό, Μαριάνο Ραχόι -ο Ραχόι παραιτήθηκε όταν έχασε την ψήφο εμπιστοσύνης.

«Θέλω να επιστρέψετε στους δήμους σας, στις περιφέρειές σας, στα χωριά σας, στις πόλεις σας, να επανενωθεί η κοινωνία», δήλωσε νωρίτερα ενώπιον των αντιπροσώπων στη Μαδρίτη. «Θέλω να ενθουσιάσετε τους ψηφοφόρους μας και να αρχίσετε τηνπροετοιμασία της νικηφόρας εκστρατείας μας για τις επόμενες εκλογές» , συνέχισε.

Είπε ότι το κόμμα θα ταχθεί στο να βελτιώσει την παραγωγικοτητα και να μειώσει τους φόρους

Ο νέος ηγέτης ήταν επιλογή  του πρώην συντηρητικού πρωθυπουργού, Χοσέ Μαρία Αθνάρ. Αγωνίστηκε σε μια ισχυρότερη ιδεολογική πλατφόρμα, διαφημίζοντας τον εαυτό τους ως τον μοναδικό υποψήφιο με όραμα για την ανανέωση του κόμματος και αυτοσυστηνοταν ως κεντροδεξιός.

Πάντως είχε βρεθεί στο επίκεντρο δικαστικής έρευνας για το αν έλαβε άδικα το δίπλωμα του από την Νομική σχολή του πανεπιστημίου της Μαδρίτης. Η έρευνα συνεχίζεται αλλά μπορεί να προκαλέσει προβλήματα αργότερα.

Ο Κασάδο  επικράτησε της αντιπάλου του Σοράγια Σάενθ ντε Σανταμαρία, που ήταν δεξί χέρι του Μαριάνο Ραχόι.

Η Σανταμαρία, μοναχοκόρη φτωχής οικογένειας,  ήταν αριστούχος απόφοιτος της Νομικής οταν παρουσιάστηκε ένα πρωί του 2001 στο μέγαρο La Moncloa, έδρα της ισπανικής κυβέρνησης, για να ζητήσει  δουλειά. Την προσέλαβαν στις νομικές υπηρεσίες του αντιπροέδρου, όπου επικεφαλής ήταν ο Μαριάνο Ραχόι, υπουργός τότε στην κυβέρνηση του Χοσέ Μαρία Αθνάρ. Το  2008 έκανε τα πρώτα της βήματα στην πολιτική ως εκπρόσωπος του  Λαϊκού Κόμματος, αλλά  μάλλον ατύχησε επειδή όλοι την έλεγαν «το κορίτσι του Ραχόι».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here