Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ καταγγέλλει την απόλυση δημοσιογράφου από το «Βήμα»

Την απόλυση από το «Βήμα» της δημοσιογράφου Παναγιώτας Μπίτσικα, επειδή αρνήθηκε να υπογράψει τη σύμβαση εργασίας της εταιρίας του Β.Μαρινάκη «ALTER EGO» καταγγέλλει το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Τετάρτης καλεί «τους εργαζόμενους σε οργανωμένη δράση για να βάζουν εμπόδια στις εργοδοτικές επιθέσεις, για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους».

Εκκωφαντική πάντως είναι η σιωπή της ΕΣΗΕΑ, η οποία ακόμη δεν έχει πάρει θέση για την απόλυση της δημοσιογράφου.

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ:

Η «ALTER EGO», ιδιοκτήτρια εταιρεία του πρώην ΔΟΛ, απέλυσε την συναδέλφισσα Παναγιώτα Μπίτσικα, δημοσιογράφο της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ», επειδή δεν υπέγραψε την προτεινόμενη από την εργοδοσία ατομική σύμβαση εργασίας.

Μια σύμβαση με εργασιακές σχέσεις μεσαίωνα και μεγάλες μειώσεις μισθών, που αποτελεί το συμπύκνωμα όλων των αντεργατικών διατάξεων, που ψηφίστηκαν από όλες τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου, ακόμα πιο εμφατικά από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, της κερδοφορίας και των επενδύσεων.

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ καταγγέλλει την «ALTER EGO» για τη συγκεκριμένη ενέργεια, καλώντας τους εργαζόμενους σε οργανωμένη δράση για να βάζουν εμπόδια στις εργοδοτικές επιθέσεις, για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους. Η μαζική συλλογική πάλη με ενότητα και αλληλεγγύη σε κάθε χώρο δουλειάς, στον κλάδο, αποτελεί όπλο διεκδίκησης και υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας κόντρα σε κυβέρνηση – εργοδοσία. Είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να ανοίξει την προοπτική για καλύτερους όρους στη δουλειά και τη ζωή των εργαζόμενων δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών υπαλλήλων.

Για την κατάσταση που βιώνει το σύνολο των εργαζομένων, απλήρωτων, σε επίσχεση, απολυμένων και άνεργων στα ΜΜΕ, εγκληματικές ευθύνες έχουν οι εργοδοτικές – κυβερνητικές πλειοψηφίες του κλάδου. Οχι μόνο δεν οργανώνουν τον αγώνα για την απόκρουση της αντεργατικής επίθεσης, αλλά το αντίθετο, βάζουν ανοιχτά πλάτη στα σχέδια κυβέρνησης και εργοδοσίας, αποτρέποντας την αγωνιστική ανάταση του κινήματος, στρέφοντας τη συζήτηση σε νομικές λύσεις και ατέρμονες – ατελέσφορες διαβουλεύσεις με αφεντικά και κυβερνητικούς παρατρεχάμενους.

Τώρα είναι η στιγμή να βάλουμε στην ατζέντα της επικαιρότητας την αναγκαιότητα του αγώνα για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που θα εξασφαλίζουν αξιοπρεπείς μισθούς, συνθήκες δουλειάς, ωράρια και και όλα μας τα δικαιώματα.

Ορος που θα συμβάλλει αποφασιστικά στη δημιουργία προϋποθέσεων επιτυχίας αυτών των αγώνων – που απαιτούν αντοχή και σταθερή γραμμή πάλης με μέτωπο απέναντι σε κυβερνήσεις και εργοδότες, είναι η δημιουργία Συνδικάτου ΜΜΕ, με οργανωμένες Επιτροπές Αγώνα σε κάθε τόπο δουλειάς.

Σε αυτήν τη ρότα όλοι οι εργαζόμενοι που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ είναι αφοσιωμένοι με όλες τους τις δυνάμεις.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here