Παλιά έβρισκες ένα θησαυρό και σωνόσουν. Τώρα πώς τον νομιμοποιείς;

Ενα δημοσίευμα της εφημερίδας <<Πελοπόννησος>> μας πήγε πολλά χρόνια πίσω, καθώς μοιάζει με παραμύθι. Ψυχορραγεί  ο φτωχός πατέρας και αποκαλύπτει στην κόρη του ότι έχει κρυμμένα δυο βαρέλια με χρυσές λίρες. Εκείνη νομίζει ότι πρόκειται για επιθανάτιο παραλήρημα, αλλά μετά την κηδεία σκέφτεται ότι δεν χάνει τίποτα να ρίξει μια ματιά εκεί που της είπε ο πατέρας της. Και όντως (σύμφωνα με το δημοσίευμα)  βρίσκει αμέτρητες χρυσές λίρες.
Και μέσα στην χαρά της, όμως,  πάει σε δικηγορο και ρωτάει  πώς στην ευχή  θα νομιμοποιήσει την κληρονομιά  αλλά και πώς θα μπορεί να κοιμάται ήσυχη. Την απασχολούν νομικά  οι υπόλοιποι συγγενείς που ίσως εμφανιστούν ως διεκδικητές αλλά και οι ληστές.
Σήμερα η εφημερίδα γράφει τα εξής:
«Τον γύρο της Αχαΐας, αλλά και όλης της χώρας, με δημοσιογραφική αναπαραγωγή σε τοπικά και πανελλαδικά ΜΜΕ, έκανε το χθεσινό αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Πελοποννήσου», για μια νεαρή γυναίκα από χωριό του νομού, που η προθανάτια αποκάλυψη του πατέρα της τη μετέτρεψε σε χρυσή κληρονόμο.
Μετά τη δημοσιοποίηση της απίστευτης ιστορίας, η πρωταγωνίστρια φαίνεται να φοβήθηκε για περαιτέρω διαρροή του μυστικού της. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες της «Π» απευθύνθηκε σε φιλικό της πρόσωπο, που υπηρετεί στην αστυνομία, χωρίς όμως να καταθέσει κάποια επίσημη αναφορά προς ασφάλειά της. Η κλειστή κοινωνία που κατοικεί δεν διασφαλίζει τη διατήρηση του μυστικού της.
Στο νομικό σκέλος, τα προβλήματα είναι πολλά και το θέμα χαρακτηρίζεται στην «Π» από δικηγορικούς κύκλους, πολύπλοκο και λεπτό. Αυτός είναι και ο λόγος αναζητούνται τρόποι που θα δικαιολογήσουν τόσο την προέλευση των λιρών, όσο και τη νομιμοποίησή τους, με δεδομένο πως η νέα κάτοχός τους θέλει να κάνει χρήση μέρους του ανυπολόγιστου πλούτου.
Υπενθυμίζεται ότι ο αγρότης πατέρας της, έκρυβε καλά κι επί πολλά χρόνια, δύο μεγάλα βαρέλια γεμάτα λίρες, κάτι που αποκάλυψε στην κόρη του λίγο πριν ξεψυχήσει.
Ο θησαυρός παραμένει ακόμα άγνωστος σε όλα τα πρόσωπα του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος της κληρονόμου η οποία είναι αποφασισμένη να συνεχίσει να κρατάει καλά κρυμμένο το μυστικό της.»
Περιττό να πούμε ότι στην πεδινή Αχαΐα όπου φέρεται να ζει η πλούσια (;) ορφανή όλοι ψάχνουν να δουν ποιοι πέθαναν τους τελευταίους μήνες και ειχαν κόρη….

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here