Του Νίκου Π. Σώκου

Για ακόμα μία φορά παρατηρείται μια κυβέρνηση να λειτουργεί σπασμοδικά, ο Ελληνικός λαός, στο ίδιο έργο θεατής παρατηρεί να προβαίνουν σε χαλαρώσεις, οι οποίες η κοινωνία δεν είναι έτοιμη να δεκτεί. Οι κυβερνώντες φέρονται με έναν αλαζονικό τρόπο λες και το γεγονός ότι άνοιξαν τα νυχτερινά κέντρα ήταν μια “χάρη” απέναντι στους πολίτες που ύστερα από το δεύτερο πολύμηνο Lockdown επιθυμούν διακαώς να διασκεδάζουν σαν να μην υπάρχει αύριο… Αποφασίζουν λοιπόν μια χαλάρωση που ούτε πέρσι δεν είχε επιτραπεί, την καθολική είσοδο στα κλαμπ, ανεξαιρέτως κρατήσεων, με αποτέλεσμα τον πολύ έντονο συνωστισμό δίχως το παραμικρό μέτρο προστασίας. Ο φόβος της υπερμετάδοσης είναι πλέον πραγματικότητα, καθώς στα Νότια Προάστια των Αθηνών που στεγάζεται η πλειοψηφία των καλοκαιρινών κέντρων διασκέδασης της Αττικής, υπάρχει έντονη έξαρση του ιού την τελευταία εβδομάδα!
Έπρεπε δυστυχώς να συμβεί το κακό, για να θυμηθούν στο Μαξίμου την ύπαρξη του ιού και να επαναφέρουν την απαγόρευση για τους όρθιους πελάτες στα κέντρα διασκέδασης και στα μπαρ ήδη από την 8η Ιουλίου. Έπρεπε για ακόμα μια φορά να διαχειριστούν την πανδημία και τις ανθρώπινες ζωές ως πειράματα, έτσι ώστε στο τέλος της ημέρας να μιλήσουν ξανά για ατομική ευθύνη…
Υπάρχει ατομική ευθύνη όμως τελικά; Σίγουρα υφίσταται, όμως καλώς ή κακώς όταν ο επίσημος φορέας του κράτους, σε συνδιασμό με το συμβούλιο επιστημόνων δίνει το πράσινο φως για την υπέρτατη χαλάρωση, ο απλός πολίτης θα επαναπαυθεί, αφού θεωρεί ότι ο ιός εξαφανίστηκε και ήνηκεν η ώρα για το πολυδιαφημισμένο “ανέμελο καλοκαιράκι”, το οποίο ως ανέμελο σίγουρα περιλαμβάνει και ξέφρενα πάρτυ μέχρι τις πρωινές ώρες βγαλμένα από την προ-κορονοϊού εποχή.
Σε μια χώρα λοιπόν που δεν έχει εμβολιαστεί πλήρως ούτε ο μισός πληθυσμός, ενώ ταυτόχρονα τα κρούσματα μέσα στον καύσωνα παρουσιάζουν διαρκώς ανοδική πορεία, μάλλον θα έπρεπε να μελετηθεί μια διαφορετική στρατηγική κι ως προς τα κίνητρα εμβολιασμού και ως προς το ποία μέτρα επιβάλλει η κατάσταση να επιβληθούν. Όσον αφορά τις υγειονομικές κρίσεις τα λάθη από τους υπεύθυνους δε θα έπρεπε να συγχωρούνται. Δυστυχώς η κοινή γνώμη κοιμάται τον ύπνο του δικαίου με τα υπνωτικά που λαμβάνει από τα συστημικά μέσα ενημέρωσης, «υπνωτικά» τα οποία προμηθεύονται από τη κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη. Για να μη μεταφερθεί η χώρα λοιπόν σε μια σκληρή πραγματικότητα όπου το καλοκαίρι κάθε άλλο παρά παιχνιδιάρικο θα θυμίζει, ήλθε η ώρα της ειλικρινούς ανάληψης ευθυνών και της αποτελεσματικότητας, ο κορονοϊός δεν είναι βρεφικό παιχνίδι, αλλά ένας πόλεμος, τον οποίο η ανθρωπότητα πρέπει να νικήσει και οι ανώριμες και βιαστικές πολιτικές είναι ελαττωματικό όπλο στις πλάτες των στρατιωτών.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here