Πάγος Σόιμπλε σε Μακρόν: Μη ρεαλιστική η πρότασή του για ΥΠΟΙΚ Ευρωζώνης-κοινό προϋπολογισμό

Δεν πέρασαν καλά καλά 48 ώρες από την εκλογική νίκη του νέου Γάλλου προέδρου και ο ισχυρός άνδρας της Ευρωζώνης βιάστηκε να ξεκαθαρίσει ποιός είναι «αφεντικό» της Ευρώπης και της Ευρωζώνης. Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ Β. Σόιμπλε, απέρριψε χωρίς δεύτερη κουβέντα, την πρόταση του νέου προέδρου της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν για έναν κοινό υπουργό Οικονομικών της Ευρωζώνης, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο απαιτεί μη ρεαλιστικές αλλαγές στις συνθήκες της Ε.Ε.!

Σύμφωνα με το Reuters, ο Β. Σόιμπλε χαρακτήρισε μη ρεαλιστική αυτή τη στιγμή και την πρόταση του κ. Μακρόν για κοινό προϋπολογισμό των χωρών της Ευρωζώνης.

Είπε επίσης ότι η σύντομα θα ξεκινήσει η «ομαλοποίηση» στη χαλαρή νομισματική πολιτική που εφαρμόζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Χρυσώνοντας το χάπι, διευκρίνισε στο τέλος, ότι δήθεν η Γερμανία  θα κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να βοηθήσει τον νέο Γάλλο πρόεδρο να ενισχύσει τη νομισματική ένωση.

Οι δηλώσεις Σόιμπλε, έγιναν μετά τις γαλλικές εκλογές για να μην επηρεάσουν αρνητικά το προφίλ του κ. Μακρόν, στην αναμέτρησή του με την Λεπέν. Ομως αποδεικνύουν ότι η Γερμανία διεκδικεί την απόλυτη ηγεμονία στην Ευρωζώνη και την Ευρώπη και δεν δέχεται τίποτα πέραν αυτού που η ίδια θεωρεί ορθό και συμφέρον. Με τέτοιες λογικές όμως το μέλλον της Ευρώπης δεν φαίνεται και πολύ ευοίων

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here