Παγώνη: Τον Σεπτέμβριο θα βγάλουμε τις μάσκες – Πάσχα ξανά με μέτρα

Για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα μίλησε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Ματίνα Παγώνη που τόνισε εκ νέου πως «θα κάνουμε Πάσχα με μέτρα», εκτιμώντας ότι «τον Σεπτέμβριο θα βγάλουμε τις μάσκες».  

Μιλώντας στο Mega, σε ερώτηση αν φέτος θα γιορτάσουμε Πάσχα, εμφανίστηκε κάθετη, απαντώντας αρνητικά. «Όχι. Αφού το είπαμε. Θα είναι με μέτρα το Πάσχα. Ο στόχος πρέπει να είναι οι εμβολιασμοί, να τελειώσουμε τέλη Ιουνίου με τους εμβολιασμούς, να φτάσουμε στο 60%, να έχουμε μια σχετική ανοσία και σιγά σιγά να μειωθούν τα μέτρα. Για να μπορέσει η οικονομία το καλοκαίρι να σταθεί στα πόδια της η οικονομία και να προχωρήσουμε», είπε.

Αναφορικά με το καλοκαίρι, δήλωσε ότι «θα κάνουμε λίγο καλύτερα από πέρυσι», προσθέτοντας πως «τον Σεπτέμβρη θα βγάλουμε τις μάσκες αν όλα πάνε καλά και να είμαστε πολύ πιο ελεύθεροι. Αυτό όμως, αν προχωρήσουν οι εμβολιασμοί».

Σχετικά με την κορύφωση του τρίτου κύματος, η κ. Παγώνη ανέφερε: «Το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου θα φτάσουμε στην κορύφωση. Όμως θα μπορούμε να περάσουμε κι αυτή τη δυσκολίας αν προσέξουμε τα μέτρα. Να προσέξουμε στα ΜΜΜ που είναι μια παράμετρος δύσκολη και να κάνουμε πάρα πολλά τεστ. Και στα σχολεία και στα εργοστάσια, είναι αυτό που θα μας λύσει το πρόβλημα».

Σύμφωνα με την ίδια, αυτή τη στιγμή, η αύξηση των εισαγωγών δεν είναι τόσο στις μονάδες εντατικής θεραπείας, όσο από απλά περιστατικά covid που νοσηλεύονται στις κλινικές. «Ένα ποσοστό από αυτά θα διασωληνωθεί», συμπλήρωσε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here